Lavere strømforbruk med Windows 7

Lavere strømforbruk med Windows 7

Mye tyder på at Windows 7 vil utgjøre en mindre del av strømregninga enn tidligere Windows-versjoner.

Mer intelligente funksjoner og verktøy, i tillegg til et mye tettere samarbeid med både programvare- og maskinareprodusenter, skal ifølge Microsoft gjøre Windows 7 langt med strømsparende enn tidligere Windows-utgaver.

Forbedringene i Windows 7 er en videreutvikling av mange av de gode strømsparingsløsningene Microsoft la til i Vista, iføge Elliot Katz, som er ansvarlig for Windows klientprodukter i Microsoft Canada. Han nevner blant annet at funksjonen for å sette pc-en i hvilemodus har blitt langt mer avansert og pålitelig, noe som blant annet skal gi lavere strømforbruk.

Videre har operativsystemet blitt utstyrt med nye verktøy og guider som skal gjøre det enklere for it-ansvarlige å rulle ut forskjellige type innstillinger og restriksjoner via nettverket i en bedrift, med det mål for øyet å senke det totale energiforbruket i dataparken. Et eksempel er Power Config Tool, som er i stand til å generere rapporter om vanlige problemer, samle inn informasjon som nettverket og forutse hvilke maskiner som kan komme til å by på problemer.

Elliot Katz sier videre at Microsoft vil fokusere på å hjelpe mindre bedrifter med å benytte seg av blant annet grupperegler for å holde strømforbruket nede.

Kilde: IDGs Nyhetstjeneste