Lenovo og Cap tok grønt kort

Lenovo og Cap tok grønt kort

Stiftelsen Miljøfyrtårn har stemplet Lenovo og Capgeminis miljøsamvittighet.

Sertifikatet Miljøfyrtårn er et offentlig sertifikat som Lenovo og Capgemini nå får godkjent-stempel fra.

- Miljøsertifisering blir stadig mer aktuelt, og må tas på alvor, sier prosjektleder Benedicte Fasmer Waaler for Grønn it i IKT-Norge i en pressemelding.

Daglig leder Ole Anton Skipperud i Lenovo og markeds- og kommunikasjonsdirektør Gunilla Resare i Capgemini mener selskapene blir mer konkurransedyktig med en sertifisering i ryggen.

Ifølge pressemeldingen har selskapene gjort konkrete tiltak for å klare sertifiseringen, og også etablert miljøkrav til underleverandører og partnere. Lenovo vurderer sågar å si opp en betydelig leverandør som ikke ønsker å etterkomme kravene.

Fortrinn

- Det er mer effektivt at vi gjør noe lokalt med miljøet, og viser ikke bare til Lenovos internasjonale miljøprofil, sier Ole Anton Skipperud i Lenovo Norge.

Han mener at miljøfyrtårnsertifiseringen gir Lenovo et konkurransemessig fortrinn, spesielt overfor offentlig sektor som stiller mange slike krav.

- Det er etisk riktig at vi gjør vårt for å bedre miljøet. Kunder og partnere forventer i økende grad også et slikt engasjement, sier Gunilla Resare.

Sertifiseringen som Miljøfyrtårn kommer i tillegg til andre internasjonale miljøstandarder de to selskapene har, som Energy Star 5.0 og EPETA Gold som er internasjonale standarder for elektronikkbransjen, heter det videre i meldingen.

Les om:

Grønn It