Lenovo har flest svaner

Lenovo har flest svaner

Ingen har så mange miljømerkede pc-modeller som Lenovo.

Lenovo kan nå skryte av å ha 56 miljømerkede maskiner, ifølge en pressemelding fra selskapet.

- Svanemerket er viktig for oss. 93,5 prosent av forbrukere kjenner igjen og forstår merkets betydning, sier Geir Erik Lian, Norgessjef i lenovo.

Lenovos svanemerkede pc-er inkluderer alle typer, fra Thinkpad og andre forretnings-rettede maskiner til Ideapad-en og andre maskiner rettet mot forbrukermarkedet.

Bjørn Simons, produktsjef i Nordic Ecolabel, sier at Svanemerket er blant Europas mest respekterte miljømerkeordninger, og at merket er viktig for å hjelpe næringsliv, andre organisasjoner og forbrukere til å ta rette miljøvalg.

- Nordiske land har de strengeste produsentkrav i Europa til miljøansvar, miljøvennlige produkter og bærekraftige prosesser. Lenovo har lagt ned et imponerende arbeid for å kunne tilfredsstille våre krav. Selskapets miljøinvesteringer viser vei for andre, sier Simons.

Lenovo på sin side, oppfatter at de nå kan vise til 56 maskiner med miljømerket som en viktig milepæl.

- Vi skal ha de beste og mest bærekraftige produktene. Det er derfor en ære for oss å få sertifisert 56 maskiner. Det oppfatter vi som en milepæl, men håper det blir flere, sier Lars Bjalkvall, nordisk programsjef for miljøspørsmål i Lenovo.

Om Svanemerket

Nordisk ministerråd opprettet Svanemerket i 1989. Det skal hjelpe forbrukere og næringsliv til å enkelt kunne velge produkter som er utviklet med bærekraftige metoder og av mest mulig miljøvennlige materialer.

Det er flere kriterier som må møtes for å kunne få Svanemerket. De viktigste er:

  • Lavt energiforbruk
  • Eliminering av flammehemmende materialer
  • Minst mulig bruk av skadelige stoffer
  • Lavt støynivå
  • Mulighet til å forlenge levetiden gjennom oppgradering.

Les om:

Grønn It