Miljøvennlig tastatur fra Fujitsu

Miljøvennlig tastatur fra Fujitsu

Tretastatur med på-knapp skal spare miljøet for 60 tonn med plast.

Tastaturet har et fortrinn utover å være miljøvennlig. Det har en strømbryter som kan starte en stasjonær pc. Det har fem funksjonstaster for rask start av favorittapplikasjonene. Men det ser ut som et tradisjonelt tastatur som trenger håndleddstøtte på grunn av at det er så grunt.

- Håndleddstøtten er produsert av tremasse mikset med fibre og tilsettingsstoffer, sier Jarle Bjørn Hansen, produktsjef for klienter i Fujitsu.

Nedbrytbart

Fujitsu fremhever at den utskiftbare håndleddstøtten føles varmere enn tilsvarende laget i plast.

Selve tastaturet er sølesikkert og hundre prosent nedbrytbart, laget av Biograde som er et celluloseacetatprodukt. 45 prosent av komponentene er ifølge Fujitsu, erstattet med fornybare og organiske materialer. Kabelen er laget uten bruk av PVC (Polyvinylklorid).

60 tonn

Ifølge Fujitsus beregninger vil man spare 60 tonn plast i året ved å bruke det miljøvennlige tastaturet, fremfor et helt likt produsert i plast.

- Tastaturet er utviklet som en komponent i Fujitsus satsning på grønn it i hele sin produktportefølje. Ved å tilby det miljøvennlige tastaturet til samme pris som et tradisjonelt tastatur, gjør vi det enklere å ta det riktige valget, fortsetter Jarle Bjørn Hansen.

Les om:

Grønn It