Norge klar for digitale postbokser

Norge klar for digitale postbokser

Ti år etter danskene er Norge omsider klar for digitale postbokser.

Viktig informasjon som for eksempel dokumenter fra banker, forsikringsselskaper, telekom-operatører, strømselskaper og offentlige virksomheter kan sendes, mottas og lagres gjennom e-boks.

Sikrere enn email

- Vi vet fra våre erfaringer i Danmark at det tar tid å gjennomføre forandringen fra papirbasert til digital distribusjon. Men samtidig vet vi at denne utviklingen ikke er til å komme utenom av hensyn til økonomien og effektiviteten i vårt samfunn. Vi er overbevist om at forandringen kommer til å skje, sier Henrik Andersen, administrerende direktør i e-boks på selskapets hjemmeside.

Konseptet minner noe om email, men e-boks har et høyere sikkerhetsnivå fordi brukeren kan logge seg inn ved hjelp av Bank-id.

- Det norske marked er klar for å ta dette skrittet og e-boks kan tilby en gjennomprøvd ferdig løsning. Samtidig blir det en sterk infrastrukturløsning på tvers av landegrensene, sier han.

Bedriftsmarkedet

E-boks har inngått avtale med Strålfors og Nets om salg av e-boks ut mot bedriftsmarkedet.

-Vi har svært gode erfaringer med å markedsføre e-boks sammen med våre tjenester innen print og distribusjon i Danmark. Nå ser vi frem til å kunne tilby dette også til våre norske kunder, sier Steinar Høistad, administrerende direktør i Strålfors.

- Bedrifter som tar i bruk e-boks sparer mye på porto og distribusjon, og løsningen vil gjøre det enkelt for bedriftene å gå over til digital kommunikasjon med sine kunder, sier Høistad.

Markedserfaring

Nets gir også uttrykk for at markedserfaringen vil komme godt med ved lansering.

- Vi har gjennom vårt eierskap i E-boks ti års markedserfaring med Nordens mest gjennomprøvde digitale postboks, sier konsernsjef i Nets, Rune Fjeldstad, i en pressemelding.

Siden 2001 har 20 000 bedrifter og fem millioner brukere har tatt i bruk e-boks og ifølge selskapet selv har løsningen redusert papirforbruket med 2600 tonn papir i året.