Norsk gjenbruks-it til hele Norden

Norsk gjenbruks-it til hele Norden

Greentech skal forsyne Danmark og Sverige med utrangerte maskiner.

Det norske selskapet Greentech AS utvider og etablerer seg i Danmark og Sverige. Gjennom Greentech AB i Gøteborg vil selskapet kjøpe og selge i alle tre markeder. Selskapet er dermed Nordens største tilbyder av brukt it-utstyr.

Selskapet åpnet i forrige uke et nytt kontor med seks personer i Gøteborg, og to av disse skal dekke Danmark. De skal operere under samme forretningsmodell som i Norge.

Forplikter seg

Greentech baserer sin virksomhet på samarbeidsavtaler med store virksomheter for å få tilgang til utrangert og avskrevet it-utstyr. Selskapet får en kommisjon av fortjenesten fra videresalg.

Greentech destruerer sensitivt innhold. Data slettes med spesialutviklet programvare som tilfredsstiller kravene til Nasjonal sikkerhetsmyndighet for gradert informasjon. Selskapet forplikter seg også til miljøriktig avhending av materiale som ikke videreselges, etter gjeldende retningslinjer utformet av Klima- og forurensingsdirektoratet.

Direktesalg av brukt utstyr (pc-er, servere, nettverksutstyr, skrivere og scannere) går primært til offentlig sektor. Dette sikrer blant annet skoler funksjonelt utstyr til en fornuftig kostnad.

Må kjøpe tjenester

- Vi har lenge ønsket å etablere oss nordisk med vår forretningsmodell som beviser den unike lønnsomheten i miljøriktig tankegang. Vi sparer miljøet for produksjon av nye maskiner, belastningen ved langtransport og ikke minst sikrer mindre it-avfall. Dette er lønnsomt for de som leverer utstyr til oss, de som kjøper det, og ikke minst for oss selv, sier daglig leder Kim Romero.

Halvparten av det brukte utstyret Greentech solgte i 2009 var importert.

- Vi ønsker med dette å få direkte tilgang til mer utrangert lokalt utstyr, noe som også har en klar miljøgevinst og gir bedre miljørutiner i Norden. De som inngår samarbeidsavtaler med oss kan fort tjene opptil 15 prosent av kostnaden til nytt utstyr, i tillegg til at de slipper å måtte kjøpe tjenester eksternt for sletting av innhold og avhending. Vi har signert mange kontrakter seneste tid med noen av Norges største virksomheter, og har de samme ambisjonene for svenske og danske kunder, sier Romero.

Les om:

Grønn It