- Pc-enes tid er forbi

- Pc-enes tid er forbi

Citrix' Peter Söderholm mener pc-enes tid nå er over og trekker frem skytjenester som antas å bli sentrale i tiden fremover.

Citrix benytter seg av konferansen Citrix Synergy i San Fransisco til å presentere sine to nye skytjenester. Lanseringene skal gjøre det enklere for kundene å knytte virksomhetens systemer til eksterne tjenestetilbydere.

Vil skyte fart

Peter Söderholm i Citrix tror at dette er riktig tid for å lansere tjenestene NetScaler Cloud Gateway og NetScaler Cloud Bridge.

Til den svenske nettavisen it24 forteller han at private skytjenester vil slå igjennom for alvor i tiden som kommer.

- Pc-enes tid er forbi. Desktopen er ikke lenger en enhet men en tjeneste, mener han.

Støtter flere enheter

Citrix Energy har lagt vekt på at teknologien skal støtte de fleste enheter slik at alle jobbapplikasjoner blir tilgjengelig uavhengig av hvor folk befinner seg.

- Du får tilgang til både personlige webtjenester jobbrelaterte applikasjoner og skal kunne bruke dem med samme opplevelse som om de var lokale. Om vi ikke lykkes med samme anvenderopplevelse vil ingen benytte seg av våre tjenester, sier Söderholm.

To ulike behov

Tjenesten Netscaler Cloud Gateway plasseres er tilrettelagt slik at bedriftene kan velge de mest egnede leveransemetodene for programmer, uansett om de kjøpes som en ekstern tjeneste eller er nettbasert.

Den andre tjenesten, Netscaler Cloud Bridge, gir mulighet for å koble seg til alle typer eksterne tilbydere og flytte tjenester til skyen uten å måtte endre innstillingene i nettverket.