Redd planeten og bli glad i matte

Redd planeten og bli glad i matte

IBM håper at et nytt nettspill skal inspirere barn til å hjelpe planeten samtidig som de fatter mer interesse for matematikk og forskning.

PowerUp er en tredimensjonal virtuell verden som utfordrer spillerne til å redde planeten Helios fra økologisk katastrofe. Spillet kan spilles alene eller i grupper, og handler om en planet som er på randen av økologisk undergang.

Tre oppgaver som involverer sol- vind- og vannkraft må løses før sandstormer, flom og dårlig luft overtar planeten. For å klare dette må spillerne bli virtuelle ingeniører som utvikler energisparende teknologier.

- Vi har hatt vanskeligheter ved å få barn til å bli interessert i matte og ingeniørfag. Du kan ikke kompromittere i matte og de harde fagene. Vi trenger å få de unge til å bli interessert og synes dette er spennende ved å bruke verktøy som de liker, som spill og virtuelle verdener, sier IBMs Stanley Litow til amerikanske Computerworld.

LES OGSÅ: NASA vil lage nettspill

Spillet er gratis og ble lansert for fire dager siden her. IBM vil også vise det frem på Engineers Week 2008 som åpner i Washington i midten av februar.

PowerUp skal inspirere spillerne til å lære ved å kjøre bil over bratte fjell for å bygge soltårn eller ved at de leter i søppeldynger etter deler de kan bruke for å reparere vindturbiner.

Grønn It