Samler inn mobiltelefoner for Telenor

Samler inn mobiltelefoner for Telenor

Gutta i Blindheim IL har samlet inn over 3140 mobiler for resirkulering.

Samarbeidet mellom Norges Idrettsforbund og Telenor gir miljøvennlige frukter.

Mange på ballen

Over 500 idrettslag har til nå samlet inn over 30 000 mobiler, men noen lag er mer ivrige enn andre. Blindheim IL har samlet inn over 3140 mobiler og har med det sikret seg en god dugnadsinntekt på over 100 000 kroner.

- Det er mange idrettslag som imponerer oss. Dersom alle er like flinke som Blindheim vil vi klare å resirkulere hele 1,5 millioner brukte mobiler. Det er mye å tjene på at idrettslagene fortsetter det gode arbeidet fremover mot siste innsamlingsdag i slutten av oktober, sier idrettspresident Børre Rognlien i en pressemelding.

Doblet Telenors innsamling

Etter en undersøkelse utført av Norstat konkluderte Telenor med at sju av ti personer lar mobilen støve ned hjemme. Avtalen mellom Telenor og Idrettsforbundet har som mål å fjerne støvete mobiler som ligger hjemme i folks skuffer og skap.

Sponsorsjef Petter Svendsen i Telenor er veldig overrasket over resultatet så langt og har planer om en ny aksjon allerede fra januar. Det var flere lag som ville delta, men Telenor satte en grense ved 500 i denne omgang.

- Jeg er utrolig imponert over at norske idrettslag på bare tre måneder har klart å samle inn dobbelt så mye som vi fikk resirkulert på et helt år før. Telenor har lenge jobbet med å resirkulere brukte mobiler, men det er først når vi har idretts-Norge med på laget at vi virkelig klarer å knuse rekorder, sier sponsorsjef Petter Svendsen i Telenor i en pressemelding.

Miljøfokus

Mobilene som blir samlet inn blir registrert hos Alternativ Data og sendt til Telenors miljøsertifiserte returpartner Regenersis i England. Mobilene blir resirkulert, restaurert og videresolgt i bruktmarkeder i Asia.

Idrettslagene får 35 kroner per returnerte telefon, og har så langt samlet inn godt over en million kroner. Rekordmålet er å få inn syv millioner i inntekter til idrettslagene gjennom innsamlingen, og naturlig nok bidra til bedre miljø.

Les om: