Stortinget kjøper padder til alle

Stortinget kjøper padder til alle

Snart blir det bursdagstilstander på Eidsvolls plass: Alle stortingsrepresentanter får seg Ipad.

I fjor vinter vedtok presidentskapet på Stortinget å utrede en Ipad-løsning for representantene.

Stotingets it-avdeling gikk til innkjøp av 169 enheter av det populære nettbrettet Ipad 2, og nå er de klare til å tas i bruk.

Det er Stavanger Aftenblad som melder dette.

Må henge med i utviklingen

Ipad-en kommer i tillegg til kontormaskin og bærbar, og er tilpasset med eget grensesnitt slik at representantene får tilgang til dokumenter uansett hvor de måtte befinne seg.

- Ipad-en skal først og fremst være et konsumentverktøy for å ha informasjonstilgang, og til å kunne lese epost og nettaviser på. Til å skrive og produsere dokumenter, beholder de den bærbare pc-en, sier Frode Rein, it-sjef i Stortinget, til Stavanger Aftenblad.

Tilbudet om Ipad var frivillig, men Rein opplyser at han fikk massiv respons da han nylig varslet om utdelingen av nettbrettene.

- De ville ha den med en gang, sier Rein.

Prislappen på Ipad-eventyret er i underkant av 1 million kroner.

Visepresident Øyvind Korsberg (Frp) mener nettbrettene er en god investering.

- Representantene får Ipad-en for å henge med i den teknologiske utviklingen, og for at de skal ha gode, tidsriktige og relevante verktøy for å løse jobben sin, sier Korsberg.

Lei av papirmølla

Flere av representantene er oppgitt over papirforbruket på Stortinget, og tror at nettbrettene kan spare mange utskrifter.

- Vi har et vanvittig papirforbruk på Stortinget. Jeg river meg i håret over det hver dag. Vi trenger et digitalt system for dokumenter og møtereferater. Dette kan hjelpe, sier Stortingsrepresentant Snorre Valen (SV) til Aftenbladet.

It-avdelingen på Stortinget har kommet frem til et sikkerhetsopplegg som gir representantene mulighet til å levere inn forslag via nettbrett. Om det er planlagt å legge ut applikasjoner som gir muligheten til for eksempel å stille spørsmål til statsrådene eller fremme interpellasjoner er foreløpig åpent.

- Vi har ingen apper ennå i alle fall, avslutter Rein.

Grønn It