Grønn milepæl for Atea

Grønn milepæl for Atea

Atea rangerer som nummer to innen it-sektoren i den nordiske Carbon Disclosure Leadership Index.  

Indeksen gir en oversikt over selskapenes karbonutslipp og evne til å måle og offentliggjøre denne informasjonen, vannforbruk og strategier for klimaendringer.  

Satte seg fast

Atea fikk 84 av totalt 100 poeng, og blir rangert som nummer 13 av totalt 260 nordiske selskaper, og som nummer to innen it-sektoren.

- Vi er veldig stolte over å komme blant de 15 øverste selskapene i den nordiske Carbon Disclosure Leadership-indeksen da dette bekrefter at vår kontinuerlige innsats med å redusere våre karbonutslipp gir resultater, sier konsernsjef Claus Hougesen i Atea.

Han forteller at Atea i 2007 ikke var i stand til å endre situasjonen, men i stedet ble vi utfordret til å forandre seg selv.

- Vi utviklet en ambisiøs klimastrategi for Atea og integrerte dette inn i vår kjernevirksomhet og drift, sier han i en melding fra selskapet.

Halvveis til målet

Strategien gikk ut på å implementere miljøstyringssystemet ISO 14001. Selskapet har også en karbonreduksjonsplan, som omfatter 25 prosent reduksjon av CO2 -utslipp per ansatt innen 2015, sammenlignet med 2007-tall.  

- De siste fire årene har vi lykkes med å redusere våre utslipp med 15 prosent, noe som er over halvveis til vårt 2015-mål. Fra et økonomisk perspektiv har vi generert besparelser på over 31 millioner norske kroner ved å redusere våre utslipp, sier Hougesen.