Growl blir betalapp i Mac App Store

Growl blir betalapp i Mac App Store

Det populære notifikasjonsprogrammet slippes i ny versjon.

Growl, en av de mest kjente og populære notifikasjonsprogrammene for OS X, er nettopp oppdatert til versjon 1.3 eksklusivt på Mac App Store.

Mest oppsiktsvekkende er kanskje at det tidligere gratisverktøyet noe overraskende har blitt en betalapp med Growl 1.3, ifølge MacStories.

Årsaken til dette skyldes at utviklerne ville gi brukerne en oppdatert app som benytter seg av nyeste Apple-teknologi. Programmer er likefullt åpen kildekode som før, betalingsinnføringen til tross.

Hva er Growl?

Growl er et kjekt lite notifikasjonsverktøy som alle Mac-programmer kan koble seg opp mot for å varsle brukerne over alle mulige slags hendelser og oppdateringer i et lite vindu i et valgt hjørne på skrivebordet (også når programmene ligger i bakgrunnen).

Notifikasjonsverktøyet har eksistert på Mac i årevis og er svært godt likt av både utviklere og brukere - det figurerer stadig vekk på lister over Mac-programmer du bare må ha. Programmer som Adium, NetnewsWire, VLC, 1Password, Dropbox, Wunderlist og Sparrow benytter seg alle av Growl-notifikasjoner.

Nytt varslingssenter

Nesten alt er nytt i den oppdaterte versjonen av Growl. Verktøyet har blitt skrevet om fra bunnen av med en ny arkitektur, et nytt grensesnitt og med masse nye funksjoner tidligere versjoner av Growl ikke kom med.

Growl 1.3 har imidlertid alt som også befant seg i Growl 1.2, det er bare kommet en masse nye funksjoner i tillegg.

Det første du vil legge merke til er at Growl ikke lenger befinner seg som et eget panel i Systemvalg, men er nå en egen app. Growl-utviklerne håper dette vil løse problemene med forvirrende oppdaterings-påminnelser. Alle oppdateringer vil nå komme via Mac App Store i stedet.

Blant andre store nyheter finner vi et Notification Center-lignende vindu kalt Rollup. Notificaton Center er det nye notifikasjonssystemet i Apples kommende iOS 5.

Rollup-vinduet, som er tilgjengelig fra menylinjen, bevarer en logg over alle dine notifikasjoner som du har mottatt fra en rekke apper som bruker Growl. Kjekt om du er borte fra datamaskinen en liten stund og ønsker å se hvilke notifikasjoner du har gått glipp av.

Growl 1.3 koster 14 kroner på Mac App Store. Programmet krever en Mac med 64-bit prosessor og OS X 10.7 installert. Hvis du kjører Growl 1.2.2 eller tidligere, må du laste ned og kjøre Growl-avinstalleringsprogrammet før du kjøper og laster ned den nye versjonen.

Brukere kan fremdeles laste ned Growl 1.2.2 gratis her.