Gründere på inntektstoppen

Gründere på inntektstoppen

Fast-gründer John M. Lervik topper listen over it-bransjens inntektsgeneraler. Hakk i hæl kommer Nadir Nalbant og Eric Sandtrø. De har også anseelige formuer.
Gründervirksomhet betaler seg. Naturligvis er det snarere unntaket enn regelen, men får man det skikkelig til er det payback i horisonten.

Fast-gründer John M. Lervik står oppført med en inntekt på nesten 18 millioner kroner i inntektsåret 2003. Han har også en pen formue på 59 millioner. Men avansert søketeknologi og verdens støre selskaper som marked, slår ikke knock out på god gammeldags handel.

Skjønt gammeldags er vel ikke riktig betegnelse på Komplett-eventyret. Gründer Eric Sandtrø tjener bra og har større formue enn sin kollega Lervik. Det spørs hvordan dette bildet utvikler seg neste år, i og med at Fast styrer oppover, mens Komplett har stanget litt de siste månedene.

Både Une Amundsen i Super Office og Jon von Tetzchener i Opera har blitt rike på sine selskapers vekst og fremgang, og fler-gründer Bjørn Erik Tholfsen har fremdeles en respektabel formue til tross for sin beskjedne inntekt, sett med bransjeøyne.

Nextgentel-gründer Olav Stokke har også formue - en formue som nok vil fremstå som mer voksen når neste års ligningstall legges frem. Årets børsnotering sørger for det.

Listen over bransjekjendisene er langt fra uttømmende. Den offisielle skattelisten er brukt som kilde.