Guffen utvikling for Dell

Guffen utvikling for Dell

Tredje kvartal ser ut til å bli et av de verste for Dell på flere år. Omsetningen faller og feilprodukter må skiftet ut. Dell svarer med nedbemanning.

Selskapet har annonsert at omsetningen vil bli lavere enn forventet og på samme tid kostnadsfører Dell 450 millioner dollar som blir brukt for å erstatte ødelagte Optiplex stasjonære pc-er og til restrukturering av arbeidsstyrken.

Dell tror nå omsetningen for tredje kvartal vil lande på rundt 13,9 milliarder dollar. I august spådde selskapet en omsetning i rommet mellom 14,1 og 14,5 milliarder dollar. Den manglende måloppnåelsen skyldes at selskapet ikke har klart salgsmålene i konsumentmarkedet i USA, og i Storbritannia, skriver IDGs nyhetstjeneste.

Tredje kvartal vil være Dells andre kvartal på rad hvor selskapet bommer på salgsmålene. I forrige kvartal var forklaringen fra toppsjef Kevin Rollins at selskapet ikke hadde klart å overbevise kundene om å oppgradere sine billige maskiner til mer lønnsomme systmer, sett med Dell-øyne.

Feil på hovedkortet

I tillegg til sviktende salg tar Dell en kostnad på 300 millioner dollar i forbindelse med en feil på hovedkortet på pc-modellene GX270 og GX280. Dell tar ikke maskinene tilbake, men sender ut teknikere til kundene for å skifte hovedkort på maskinene.

Feilen på hovedkortet gjør at maskinene i noen tilfeller ikke kan slås på.

Resten av avsetningen på 450 millioner dollar, skal brukes til avslutning av diverse leiekontrakter for Dell-fasiliteter ved hovedkvarteret i Texas, lageravskrivning og noen kutt i arbeidsstyrken.

Dell vil ikke kommentere hvor mange som mister jobben, men flesteparten av de som blir berørt holder til ved hovedkvarteret eller i Storbritannia.