Gule Sider endrer virkeligheten din

Gule Sider endrer virkeligheten din

Ny applikasjon leverer helnorsk "augmented reality" til Iphone.

"Augmented reality" kan oversettes til "utvidet virkelighet". Det betegner en sammenblanding av den virkelige verden og den virtuelle. Applikasjoner for slik teknologi har man allerede sett på blant annet Googles Android-plattform, men nå kommer også Iphone med slike.

På skjermen kan blande det kameraet fanger opp og informasjon om hva man faktisk på. Det hele blir mulig på grunn av Iphone 3GS sitt digitale kompass, gps og akselerometer. Med denne teknologien vet telefonen hvor du er og hvilken retning du peker telefonen i.

Det har Gule Sider nå dratt nytte av, og lanserer snart sin nye Iphone-applikasjon de håper blir en "killer app".

LES OGSÅ:

Slik gjør du suksess med Iphone

Mener de er størst

- Ingen andre har tatt i bruk "augmented reality"-teknologien» i si så stor skala som Gule Sider. Vår applikasjon er den klart mest omfattende tjenesten på dette i Europa, mener Tommi Larsen, ansvarlig for mobile tjenester i Eniro Norge, selskapet bak Gule Sider.

Det er det vanskelig å etterprøve, men de blir uansett først ute med en slik applikasjon i Norge.

Med applikasjonen kan du sette Iphone-en forran øynene, og få bokser ved de bygningene som inneholder selskaper som kan være interessante og som fanges opp av kameraet. Ved å trykke på skjermen kan du få mer informasjon, samt for eksempel ringe selskapet.

Det hele skal gis ut på Appstore gratis, og Gule Sider har tro på at det hele gir en "wow-faktor" som kommer til å gi applikasjonen bein å gå på. Vel og merke fungerer bare applikasjonen på Iphone 3GS, den nyeste utgaven. Etterhvert skal det hele også portes over til andre plattformer, som Android.

Skal utvides

Løsningen er utviklet i samarbeid med Agens. De står bak Iphone-applikasjoner som TV2 Sporten og spillet Lost in Space.

All informasjon fra Gule Sider blir tilgjengelig, og Larsen tror løsningen hele tiden vil utvides.

- På sikt er mulighetene i denne teknologien fantastiske og uendelige. Det avhenger kun av hvilke databaser man knytter opp mot applikasjonen, mener han.

Under kan du se en demonstrasjon av hvordan det hele fungerer.