Ha tålmodighet, ipodere

Ha tålmodighet, ipodere

I Norge er det fortsatt umulig å handle musikkfiler til den suverent mest populære lommespilleren.
Itunes-konkurrenten har åpnet sin butikk uten å slå på stortromma. Potensialet er likevel enormt, tatt i betraktning utbredelsen av Windows. Uten at det skaper nevneverdig nervøsitet i Apple, i hvert fall ikke på overflaten.

-- Dere er ikke bekymret for at Microsoft kommer dere i forkjøpet?

-- Nei. Jeg er komfortabel med at vi selger mye Ipod. Utover det ønsker jeg ikke å kommentere dette, sier Arne Odden, norgessjef i Apple.

Som østers

Det er ikke mye informasjon å få ut av Odden når det gjelder Itunes Music Store. Etter at Apple lanserte sin nettbutikk i en rekke europeiske land, som Belgia, Nederland, Spania og Finland, for noen få uker siden, er det naturlig å spørre hvor det blir av den norske utgaven av Itunes Music Store.

-- Det har jeg overhodet ingen kommentar til, sier Odden.

-- Hvorfor ikke det?

--Nei, sånn er det bare, sier norgessjefen, som sier jeg kan prøve en epost til den europeiske pr-sjefen. Som sagt, så gjort, men heller ikke på europeisk nivå i Apple er man direkte raus med informasjonen. Pr-sjef Alan Hely slår i sin svar-epost fast at Apple har åpnet EU iTunes Music Store, som omfatter ni europeiske land, og at butikken i Canada skal åpne i november.

"Vi skal ekspandere iTunes Music Store globalt og vil annonsere nye land etter hvert som de kommer om bord" skriver Hely.