Hackere tester OL-systemer

Hackere tester OL-systemer

Organisasjonen i Athen har invitert ulike personer å teste it-systemene som skal være operative under årets OL.
Årets Olympiske Leker vil være mer it-orienterte enn noensinne. Organisasjonen tar ingen risikoer i forhold til sikkerhet, og har invitert mange for å teste it-systemene lenge før de tas i bruk. Blant de inviterte er både sikkerhetsselskaper og hackere.

Atos Origin er ansvarlig for it-infrastrukturen under OL. Konsernet leder et konsortium med blant andre Xerox, Kodak og Swatch.

Målet med testene er å sikre infrastrukturen mot all slags angrep og trøbbel.

- Vi kan ikke risikere en kjærlighetserklæring fra en hacker på storskjermene under åpningsseremonien på 13. august. Men også en tidsfeil på 100 meter er katastrofalt, sier Yan Noblot, sjef i informasjonssikringsavdelingen i Atos Origin.

I flere uker vil mange ulike mennesker og organisasjoner teste systemene. Angrep vil komme fra utsiden, men kvalifiserte ansatte i nettverks- og sikkerhetsselskaper vil også få tilgang for å prøve seg fra innsiden.

--Vi forventer masse trøbbel som hjelper oss med å finne frem til hva som kan skje, sier Noblot.

Alle 3400 ansatte som jobber under Aten-OL med it-systemene vil også bli sjekket og overvåket. Systemene skal sikres mot katastrofer som jordskjelv, brand og flom. Hele systemet har en backup, et helt ekstra datasenter med full funkjsonalitet, i tilfelle det skjer noe med hovedsenteret.

Hvor mye penger som brukes på datasikkerhet vil selskapet ikke røpe. Schlumberger Sema, som eier Atos Origin, var ansvarlig for all it under Salt Lake City OL, og brukte den gangen 300 millioner euro (2,5 milliarder kroner).