Hallstein Husand er årets it-direktør

Hallstein Husand er årets it-direktør

Altinn-direktøren til topps for styringen av det gigantiske it-prosjektet.

It-ansvarlige i bedriftene får sjelden ros, men skjer det noe med it-systemene, kan hun eller han forvente kjeft.

Like fullt er det den it-ansvarlige som skal sørge for at virksomheten blir mer effektiv og leverer mer fremtidsrettede tjenester. Derfor er en slik hedring vesentlig.

Fire kandidater

Etter en lang nominasjonsprosess, var det fire verdige kandidater som sto igjen i torsdagens finale av Årets it-direktør, som kåres av Computerworld, IDC og Gartner.

De fire var programleder Hallstein Husand for Altinn og Brønnøysundregistrene, ikt-direktør Egil Brækken i Hafslund, it-direktør Jan Erik Ressem i Lånekassen og it-ansvarlig Bjørn Tore Gullord i Teliasonera/Netcom.

Les mer om kandidatene og prosjektene her:

En av disse blir Årets it-direktør

Etter enn innholdsrik dag med foredrag fra analyseselskapene Gartner og IDC og kunder av sponsorene Accenture, EDB Ergo, SAS Institute, TDC og Tieto, kunne juryformann og IDC-sjef Nils Molin annonsere vinneren.

- Prisen for årets it-direktør går til Hallstein Husand for sitt arbeid med Altinn-prosjektet, annonserte han.

Samarbeidsprosjekt

I juryens begrunnelse ble det trukket fram at Altinn er et samarbeidsprosjekt mellom en rekke etater og departementer. Prosjektet har pågått i en rekke år og er et gigantisk prosjekt, med spesielle vanskeligheter siden mange offentlige institusjoner skal bli enige.

Altinn har stor samfunnsnytte hvor norsk næringsliv knyttes sammen med det offentlige. Mer enn 50 millioner henvendelser håndteres årlig av Altinn. Innsparing bare på portokostnader er 250 millioner kroner per år. Tar man med papir, konvolutter, håndtering og brevveksling blir det milliardbeløp i innsparinger.

- Vi tror Hallsteins diplomatisk, ydmyke, men viljesterke personlighet har vært en nøkkelfaktor for å få dette til å fungere, avsluttet Nils Molin.

Hva mer, dette er bare begynnelsen. Altinn er en infrastruktur som kommer til å ta frem tjeneste etter tjeneste til gagn for næringsliv og publikum. Neste versjon, Altinn 3, er på det nåværende tidspunkt på visjonærplanet til Hallstein.