- Han endret livene våre

- Han endret livene våre

STEVE JOBS ER DØD: Vi møtte Jobs' medgründer Steve Wozniak for to uker siden.

Computerworld har nylig pratet med Steve Jobs’ medgründer Steve Wozniak. Han hadde på det tidspunktet, noen uker før dødsfallet, men likevel langt inn i sykdomsløpet, flere hyggelige ord å si om sin gamle kompanjong.

Ifølge Wozniak hadde Jobs fra starten alltid et intenst ønske om å skape en bedrift.

Jobs hadde en drøm. Og han levde drømmen. Den amerikanske drømmen. Det skapte it-historie og har endret livene våre. It ble etter hvert en del av alles liv, ikke bare it-folkets liv.

Hadde full oversikt

Årene i Next gjorde Jobs til en briljant forretningsmann, ifølge den gamle kompisen. Han forteller om en stram og tydelig leder med fullt overblikk over hele Apple da han kom inn i varmen igjen.

- Han var en endret mann, ifølge Wozniak.

Som Apple-direktør på 90-tallet hadde Jobs oversikt over alle avdelinger. Han skal ha vært en genial markedsfører, men også en mann med kontroll helt ned på logistikknivå.

"Det eneste stedet vi noensinne taper penger er på produkter vi har på lager, men ikke får solgt," uttalte Jobs en gang.

- Jobs briljanthet innenfor markedsføring har vært blant suksessfaktorene for Apple, måten Jobs presenterer produktene på, sa Wozniak om det som på et tidligere tidspunkt var blant hans beste venner.

Ga inspirasjon

Jobs tilbakekomst i selskapet førte også til at Apple fikk tilbake det spesielle. Prikken over i-en. Selskapets nærmest religiøse fremtoning. Selskapet hadde vært under dårlig lederskap etter at Jobs forlot det, men fikk tilliten tilbake med hans tilbakekomst. Også blant de ansatte, som fikk igjen sin inspirasjon til kreativitet og fantasi. Inspirasjon til å følge egne stier i stedet for å gå der alle andre har tråkket.

- Jobs var et symbol for Apple.