Hans-Petter Hansen til Juniper

Hans-Petter Hansen til Juniper

Hans-Petter Hansen har sluttet i D-Link og begynner hos Cisco-konkurrenten Juniper Networks på mandag.

Hansen går inn i en ennå noe udefinert stilling som kanalansvarlig for "emerging technologies" i Norden og Benelux-landene. Han skal rapportere til Junipers hovedkontor i Sverige.

 

På en måte er ringen sluttet for Hansen. Han var mange år markedssjef  i Cisco før han hoppet av til distributøren Itegra. I fjor begynte han som forretningsutvikler og markedssjef i taiwanske D-Link. Mens D-Link har hatt suksess på lavendemarkedet i nettverksnorge, er Juniper en direkte konkurrent til Cisco.

 

Juniper Networks kryr av tidligere Cisco-folk, så Hansen vil trolig føle seg velkommen.

 

- Det er vel det nærmeste du kan kalle å komme hjem igjen, sier Hansen til Computerworld.no.

 

Lett beslutning 

 

- Jeg har vært I dialog med Juniper lenge. Når anledningen bød seg med en såpass spennende stilling, var det ikke vanskelig å ta en beslutning, sier han.

 

Hansen vil ikke si så mye mer om hvorfor han slutter i D-Link, men han innrømmer at kulturforskjeller har spilt inn.

 

- Jeg  er veldig takknemmelig for tiden jeg har hatt i D-Link, men det er store forskjeller mellom en amerikansk og en asiatisk bedriftskultur. Jeg registrerer jo også at flere og flere større asiatiske selskaper skaffer seg en amerikansk toppsjef. Det har kanskje noe med at den amerikanske kulturen fungerer bedre i en globalisert verden enn den asiatiske.