Håper på rask BaneTele-avklaring

Håper på rask BaneTele-avklaring

NORTIB: Administrerende direktør Matthias Peter i BaneTele håper de rødgrønne vil ta en hurtig avgjørelse på eierspørsmålet. Jon Fredrik Baksaas sier at det er som å tro på julenissen.

Nortib, Tønsberg: Gå ut og finn dere nye eiere, var beskjeden fra politisk hold tidligere i år. Som sagt så gjort. BaneTele med administrerende direktør Matthias Peter i spissen, har innhentet et dusin såkalte indikative tilbud for å lodde markedet.

Men Peters munn er lukket med syv segl når det gjelder sin drømmeier.

- Dere vil ikke få høre fra meg om hvem jeg helst vi ha som eier, sier Peter.

Har to planer

Men etter at det ble valgseier for de rødgrønne for et par uker siden, er det slett ikke sikkert det blir noe salg.

- Vi opererer med en plan A og en plan B: enten får vi et nedsalg av den statlige eierandelen ellers forblir vi 100 prosent statseid, sier Peter.

Han forteller at BaneTele i den pågående privatiseringsdebatten hele tiden lagt til grunn flertallet i næringskomiteens bredbåndsutvalg.

- Og en viktig føring er at vi skal være en sterk nasjonal aktør som gjør at konkurransen skal være virksom, sier Peter

Tro på julenissen

Under paneldebatten på Nortibs første dag, var det konsensus om at et privatisert BaneTele blir et bedre BaneTele.

- Look to Telenor, sa en opplagt konsernsjef Jon Fredrik Baksaas.

Catch-sjef Hasse Iwarsson mener at et Catch under Ventelos vinger, kombinert med BaneTele, ville være en sterk konkurrent til Telenor.

På spørsmål om panelet trodde at det vil komme en avgjørelse før jul, med andre ord en rask en slik Peter ønsker, repliserte Telenor-sjefen slik:

- Det er som å tro på julenissen.

Tung aktør

Det er investert hele seks milliarder kroner i fiber i dagens BaneTele. Telia investerte en milliard, Enitel fire milliarder og BaneTele en milliard kroner.

- Det er det største separate infrastrukturnettet vi har i Norge, sier Peter og legger til at selskapets nett skal være bærebjelken for elektronisk kommunikasjon.

- Det er ikke bare et nett for bredbånd, fastslår han.