Har brukt 15 milliarder på ny versjon av Office

Har brukt 15 milliarder på ny versjon av Office

Verdens mest brukte applikasjonspakke er klar i betaversjon. Microsoft har spyttet i 700 millioner dollar i året for å pusse opp Office siden 2003.

Betaversjonen som nå er lansert, er en såkalt teknisk beta, som bare distribueres til et lite utvalg betatestere. I første kvartal neste år kommer Beta 2, som skal sendes ut til hundretusener av brukere, opplyste Jeff Raikes i Microsoft-ledelsen på Microsofts årlige IT Forum her i Barcelona.

 

 

 

 

Den ferdige versjonen av Office 12 ventes å komme i salg i andre halvdel av 2006.

 

– Office 12 vil redefinere opplevelsen av Office. Denne neste versjonen inkluderer ny teknologi som plasserer informasjonsarbeidere i sentrum. Etter mange år med forskning og utvikling, er vi ivrige etter å teste ut programvaren samt få teknisk tilbakemelding fra utvalgte kunder og partnere, sier Gustav Line, direktør i Microsoft Norge for avdelingen som Microsoft kaller Information Worker.

 

700 millioner

Nærmere 700 millioner dollar har gått med årlig i forskning og utvikling, ifølge Line.

 

– Vi har sett at det økende tempoet i forretningsverden gjør at kravene til hver enkelt medarbeider øker. Videre har sammensetningen på den moderne arbeidsplassen endret seg og det må derfor legges vekt på at teknologi skal kunne forstå individuelle arbeidsmønster og behov.

Bedre samarbeid

Nye løsninger vil ifølge Microsoft bidra til at kundene får større kontroll på innhold og strømlinjede forretningsprosesser. Videre vil man lettere kunne samarbeide på tvers av organisatoriske grenser, samt foreta beslutninger basert på et bredere informasjonsgrunnlag.

 

De viktigste produktivitetsforbedringene i Office 12 er nytt brukergrensesnitt, kraftige grafikk- og diagramprogrammer og avanserte oppgave- og informasjonsbehandlingsverktøy.

 

Microsoft Office 12 vil videreføre funksjonene i Office 2003, men fremstå som et integrert utvalg av programmer.

 

Den vil blant annet inneholde nye funksjoner på tvers av basisapplikasjonene som Microsoft Office Word, Excel, PowerPoint, Outlook, InfoPath og OneNote. I tillegg vil nye serverbaserte muligheter forsterke kundenes evne til å styre utvikling, konsum og informasjonsflyt, fremholder Microsoft.