Har ikke prioritert Longhorn

Har ikke prioritert Longhorn

En beta-versjon av Longhorn vil sannsynligvis bli utsatt til 2005. Årsaken er at selskapet i steden har konsentrert seg om Service Pack 2 til Windows XP.
Opprinnelig varslet Microsoft en beta-versjon av selskapets nye operativsystem Longhorn til sommeren. Nå er test-versjonen ventet utsatt til litt ut på nyåret fordi selskapet har flyttet mange av utviklerne over på Service Pack 2 (SP2) til Windows XP.

- Basert på hva som har hendt det siste året på sikkerhetsområdet måtte vi ta en kikk på hva som hendte med Windows. Vi tok ressurser fra Longhorn for å kunne slippe Service Pack 2. Det påvirket til en viss grad tidsplanen til Longhorn, sier produktdirektør Greg Sullivan i Microsoft til IDG News.

Windows XP SP2, som er planlagt lansert en gang før sommeren, blir dermed mer enn en samling patcher og oppdateringer. Microsoft vil gjøre betydelige endringer i Windows XP på spesielt fire sikkerhetsrelaterte områder: Nettverk, minne, epost og internett.

Selv om Longhorn den siste tiden har fått mindre oppmerksomhet av utviklerne i Microsoft mener Sullivan dette ikke vil påvirke det ferdige produktet.

- Vi er i rute for å levere SP2 og noe av de omrokerte ressursene er nå tilbake på Longhorn, sier Sullivan som likevel gir signaler om at noe funksjonalitet kan bli utelatt i Longhorn for at tidsplanen ikke skal ryke helt.

Microsoft har den siste tiden får mye kritikk for forsinkelser på ulike produkter, blant annet SQL Server 2005 og Visuel Studio 2005 som nylig ble utsatt seks måneder.