Har ingen kunder i hjembyen

Lokalene på Kongens brygge koster Morecom omtrent halvparten av det de ville måtte betale i Oslo. For konsulentselskapet spiller det liten rolle at kundene befinner seg i hovedstaden.

Det ser omtrent ut som på Aker brygge. Konferanserommet hos Morecom har panoramavinduer mot havnen ved Kongens brygge i Halden, og når solen begynner å varme på vårparten er det et yrende liv langs bryggekanten. Forskjellen er at båtene ikke er fullt så store og at husleien er under halvparten.

-- Vi har et mindre kontor på Karl Johan i Oslo med fire ansatte. Lokalene koster flesk ammenlignet med de i Halden, sier administrerende direktør Endre Endresen. Sammen med 28 ansatte i Morecom har han tatt skrittet fullt ut og utnyttet mulighetene til den gode it-infrastrukturen i Halden.

Det har blant annet ført til at all it-drift og regnskapsføring er outsourcet, tross for høy kompetanse blant de ansatte på det førstnevnte. Alle de ansatte har dessuten kun mobiltelefon og ringer gratis til hverandre uansett hvor de måtte befinne seg i landet. Det gjelder også sentralbordoperatøren. Hun kan i praksis betjene sentralbordet med mobiltelefonen fra bryggekanten.

Mest i Oslo

Mesteparten av konsulentenes oppdrag er for bedrifter i Oslo-området. Selskapet, som har spesialisert seg på konsulentoppdrag for teleselskaper, har ikke en eneste kunde i Halden. Høyhastighetslinjer er dermed blitt et forretningskritisk element.

-- De fleste av konsulentene trenger ikke sitte nær kunden for å utføre sine arbeidsoppgaver, sier Endresen.

God butikk

Den fleksible bedriftsmodellen selskapet har lagt opp til har gitt god avkastning. Morecom ble stiftet så sent som i februar 2001 og allerede første driftsår klarte bedriften et solid driftsresultat på to millioner kroner før bonus og utbytte. Selskapet er dermed et av de raskest voksende i Halden-området. For halvannet år siden var de fem, nå er det 28 ansatte i selskapet.

-- Vi regner med å ansette seks stykker til i løpet av året, sier Endresen som er på utkikk etter kompetanse på mobilkommunikasjons-området.

-- Det har vært stor etterspørsel fra blant annet Alcatel. Selskapet har fått en del huller i kompetansen etter de omfattende oppsigelsene som er gjennomført, sier han.