Har kommet hjem igjen

Har kommet hjem igjen

Etter ti år i utlendighet er Per Kristian Hove tilbake i Oracle Norge. I 1995 var han konsulent i selskapet sammen med dagens administrerende direktør. Ringen er sluttet.
Den nye salgsdirektøren i Oracle Norge skal ha ansvar for offentlig sektor og navngitte, store kunder. Han mener å ha noe vettugt å komme med etter en rundtur i bransjen de siste 10 årene. Både SAP, Siebel og TietoEnator har vært tilholdssted for Hove før han ble hentet tilbake til Oracle.

-- Hvorfor skiftet du jobb?

-- Godt spørsmål. Det var veldig mye det at jeg synes Oracle er spennende, og denne stillingen er en av de mest spennende i bransjen.

-- Hva er det beste/verste med å skifte jobb?

-- Det beste er jo rene ark og alle muligheter til påvirkning uten noen historikk i selskapet. Det verste er alle selvfølgeligheter der du har vært en stund, alle interne ting, som ikke fungerer lenger. Alt er nytt. De første ukene er det mange nye rutiner å sette seg inn i.

-- Din største utfordring i ny jobb?

-- Den største utfordringen er å tilføre noe verdi. Når man kommer inn i et oppegående miljø med mange dyktige folk som er eldre enn deg selv, må man ha noe vettugt å komme med. Det gjelder både internt og eksternt.

-- Hvis du kunne valgt helt på nytt en ny bransje/karriere/utdanning. Hva og hvor ville du vært?

-- I prinsippet passer jeg veldig godt der jeg er. Hvis jeg virkelig skulle ha valgt noe annet, ville det vært å leve av å være idrettsutøver. Det må være forferdelig deilig, spør du meg.