Har programvare, mangler folk

Har programvare, mangler folk

Bedriftsmarkedet roper etter konsulenter med spesialkompetanse på innovative løsninger. SAP Norge har ansatt ti nye konsulenter bare i løpet av det siste halvåret.
Behovet for spesialiserte konsulenter som er eksperter på verdens mest brukte administrative programvare har alltid vært der, selv under it-bransjens verste tørketid. I løpet av det siste året har etterspørselen imidlertid økt med anslagsvis 25 prosent.

Flere bedrifter funderer nå på hvor de får fatt i kompetente SAP-konsulenter. Blant dem Siemens, IBM og Accenture. Lotte Glad, informasjons- og markedssjef i SAP Norge legger ikke skjul på at hun merker en betraktelig økning i etterspørselen.

En kabal

-- Det beviser blant annet ansettelsene vi har foretatt siste halve året. Men dette vil uansett alltid være en kabal vi prøver få til å gå opp. Vi har flere tilbudsforespørsler ute i markedet, noe vi foreløpig ser som en svært hyggelig aktivitet, sier Lotte Glad.

SAP Norge inngikk nylig en større prosjektavtale med elektrokjeden Expert, og er foreløpig ikke bekymret over at tilbudet på SAP-kompetanse ikke skal tilfredsstille etterspørselen.

-- SAP-konsulenter har jo aldri vært gjenstand for den store dippen som andre under it-bransjens tørketid. Siste tids økning i etterspørselen er derfor så langt ikke noe problem for oss, sier hun.

-- Men hva gjør dere hvis etterspørselen fortsetter å øke som den har gjort i løpet av siste året?

-- Da må vi jobbe mer aktivt mot institusjonene som utdanner innen it. Vi trer inn i et marked hvor applikasjon og implementering blir et stadig mer aktuelt etterspørselsmoment. Det vil aldri være overtall av SAP-konsulenter, sier Glad.

Fremst i køen

Etter hva Computerworld erfarer, er det de større bedriftene, blant andre Statoil og Hydro som står fremst i køen for SAP-konsulenter.

Det minker kapasiteten for mindre bedrifter, noe administrerende direktør i R5-Consulting, Tom Gulbrandsen har fått erfare. Han merker etterspørselen og hevder den på langt nær samsvarer med hva firmaet kan tilby

-- Vi trenger ti SAP-konsulenter til bedriften vår, men har foreløpig ikke fått napp. Oppdragene våre indikerer at vi har mangel på ressurser, noe som kan bli et problem med tanke på at behovet er i stadig økning. Problemet er at vi konkurrerer med markedet for øvrig som søker de samme ressursene, sier Gulbrandsen.

Nå tyr han til ressurser i søsterbedriftene i Danmark og Sverige.

-- Alternativet for bedrifter som etterspør kompetanse uten hell, er å kontakte større konsulentselskaper og betale tusenvis av kroner. Det er ikke veldig fordelaktig, sier han.