Hard kamp om Oslo-kontrakter

Hard kamp om Oslo-kontrakter

Første runde er kjørt i kampen om bli Oslos it-partner. Ergo, IBM og EDB går videre, mens Siemens har tapt muligheten til å bli totalleverandør.

Den første runden, prekvalifiseringen, er unnagjort i konkurransen om tre store kontrakter med Oslo kommune. Til sammen er dette trolig landets største it-kontrakt i 2006, med en samlet verdi på over en milliard.

Det kom i høst fram at rundt 100 it-stillinger i Oslo kommune vil bli borte i forbindelse med at kommune setter ut store deler av it-virksomheten til eksterne leverandører.

Det er nå silt ut fem leverandører som levere inn anbud på hver av de tre kontraktene. Når det gjelder kontrakten på basisdrift og migreringstjenester og på applikasjonsdrift og migreringstjenster, er det disse fem det dreier seg om: IBM, Ergo Group, EDB, Steria og Basefarm.

Kontrakten for drift av ip-telefoner, pc-er, printere og annet periferutstyr blir en kamp mellom EDB, Ergo, IBM, Infocare og Siemens.

- Fristen for å levere selve anbudene blir fem-seks uker. Så går vi inn i forhandlinger i mars, og i løpet mai skal kontraktene være på plass, sier Grete Zetterdal, it-direkør i Oslo kommune, til Computerworld.no.

Atskilte kontrakter

Det peker seg altså ut tre kandidater som kan ta hele prosjektet alene. Men it-direktøren vil ikke si om en totalleverandør nødvendigvis er å foretrekke.

- Vi ser dette som tre atskilte kontrakter, sier Zetterdal.

- Hva blir avgjørende for å vinne anbudskonkurransene?

- Det en balansert helhetsvurdering, og handler ikke bare om pris.

Prosjektet skal styres av en prosjektledelse ved Oslo kommune.

Uten Siemens

En leverandør som glimrer med sitt fravær som totalleverandør, er Siemens. Siemens konkurrerte i utgangspunktet om alle kontraktene, men får nå bare konkurrere om kontrakten på drift av ip-telefoner, pc-er, printere og annet periferutstyr.

 

Det har vært full utskifting av ledelsen i Siemens Business Services, etter en personalsak i høst som kan ha svekket selskapets tillit hos storkunden Forsvaret.

 

- Har dette noen sammenheng med det som skjedde med Siemens i høst?

 

- Jeg skjønner hva du sikter til. Men dette har vært en helt uhildet vurdering av vårt folk. Og alle kandidater har en ankemulighet, sier Zetterdal.