- Harddisken er ikke død, ennå

- Harddisken er ikke død, ennå

Flashminne er like langt fra å overta harddisklagring som charterturer til Mars.

Harddisken er ikke i nærheten av å bli erstattet av flashminne, mener Rob Pait i Seagate.

Uttalelsen kommer ikke overraksende fra en av verdens ledens harddisk-produsenter, Seagate, og er en en reaksjon på påstanden at flashminne er på vei å overta harddisklagring også i pc-er.

Heller ikke overraksende kom påstanden om flashminnes seiersgang fra selskapet som produserer desidert mest flashminne, Samsung.

Nano-krangel

Bakgrunnen til ordkrangelen mellom Samsung og Seagate er Apples musikkspiller Nano. Denne benytter Samsungs flashminne med en lagringskapasitet opp til 6 GB, mens den gamle Apple Mini brukte en 1-tommers harddisk fra blant annet Seagate.

Samsung lanserte nylig en 16 Gbit flashbrikke basert på 50 nm-produksjonsteknologi, som skulle øke kapasiteten på flashminne ytterligere. Dermed mente Samsungs toppsjef Hwang Chang-Gyu at harddiskens funksjonelle liv er i nærhet av å avsluttes, også som lagringsenhet i pc-er.

- Når Samsung sier at harddisken er i ferd med å dø, mener jeg det er det er totalt uansvarlig, ekstremt trangsynt og de forteller faktisk ikke sannheten, sier markedssjef Pait i et intervju med IDGs nyhtestjeneste på Ceatac-messen i Japan.

Pait benekter også at Apples overgang fra 1-tommers harddisker til flashminne i sin musikkspiller er et tungt slag for Seagate. Ifølge Pait har endringen ikke ført til justeringer i fremtidstallene til Seagate for produksjonen av diskene.

Tur til Mars
- Vi mener Samsung oppfører seg snålt. Hvis Samsung kommer til oss med sin døde harddisk-divisjon hadde vi gjerne tatt hånd om den, sier Pait.

Ifølge Pait vil flashminne likevell overta for harddisker en eller annen gang.

- Det er godt mulig at den dagen kommer hvor vi bare bruker flashbasert lagring, men det er også den dagen vi kan ta en tur til Mars, konkretiserer Pait i sine fremtidsvisjoner.

Les også: Harddisker har ikke lenge igjen