Hater papirarbeid

Hater papirarbeid

SGI Norges nye salgsleder, Sjur Fjellbirkeland, føler seg priveligert som får være med på å bygge opp et firma i alder av 58.
Fjellbirkeland kommer fra stillingen som administrerende direktør i Scali og har alltid brent for kunder og salg. Skulle han gjort noe helt annet, ville han vært seiler på heltid.

-- Hvorfor skiftet du jobb?

-- Enkelt oppsummert, uenighet i ledelsen. De hadde sitt syn og jeg mitt, så vi gikk hver vår vei. Jeg ønsket større påvirkning. Å være ansvarlig for oppbyggingen av salgsavdelingen i SGI Norge, med hovedvekt på olje og gassvirksomhet, ser jeg som et stort privilegium. Dessuten har jeg mye kortere vei til jobb nå, hehe

-- Hva er det beste/verste ved å skifte jobb?

-- Det beste er at jeg kommer nærmere kundene og føler jeg får større betydning for dem. I stedet for å bare levere en del av firmaet blir det et helhetlig forhold mellom kundene og meg som salgsleder. Det blir en helt annen dialog og jeg får større ansvar i forhold til dem. Det verste er at jeg etterlater en del av meg selv i Scali etter å ha vært der i 5-6 år, for så å se om jeg liker det jeg ser i etterkant. Dessuten savner man jo alltid kollegaene.

-- Din største utfordring i ny jobb?

-- Ettersom salg er er det jeg brenner for, gleder jeg meg til å løfte produktet. Jeg har vært 40 år i bransjen så firmaet kan belage seg på å få en god partner med på laget.

-- Hvis du kunne valgt en helt ny bransje/karriere/utdanning. Hva ville du gjort og hvor ville du vært?

-- Jeg trives så godt der jeg er, at skulle jeg fått valget på ny ville det blitt det samme igjen. Så lenge jeg slipper papirarbeid, for den biten funker ikke for meg. Skulle det vært noe helt annet, ville jeg svart seiler på heltid.