Hattelco driver i minus

Hattelco driver i minus

Hattelco nådde en milliard i omsetning i 2009 og reddet årsresultatet med et nødskrik. Men Henning Hatteland har ikke store forventninger til 2010.

Hattelco omsatte for 1,024 milliarder kroner i løpet av 2009. Det er en økning på 4,73 prosent fra 2008, da breddedistributøren omsatte for 978,4 millioner kroner.

Med driftskostnader på 1,026 milliarder kroner endte driftsresultatet på minus 1,9 millioner kroner, ned fra 9,2 millioner kroner i 2008.

- Det har vært et tøft år. Vi merker fortsatt at vi sliter med finanskrisen. Driftsresultatet skyldes rett og slett mangel på salg. Vi hadde budsjettert med en høyere omsetning, og kostnadene sto ikke i forhold til det, sier Henning Hatteland, administrerende direktør i Hattelco.

Finansinntekter på 8,4 millioner kroner bidro imidlertid at distributøren reddet årsresultatet, som til slutt endte på 3,6 millioner kroner før skatt for 2009.

- Vi kom positivt ut av det året på grunn av ekstra lager og overføringer fra året før. Det er akkurat det motsatte av året før. Da var det finans som dro oss ned, sier han.

- Ingen store forventninger

For Hattelco var lyd og bilde det produktområdet som sto for den beste omsetningsveksten i 2009.

- Vi vil ikke legge skjul på at pc-salget har vært dårligere enn forventet. Data har tidligere stått for nærmere 70 prosent av omsetningen vår. Nå jobber vi med å øke i andre segmenter, som lyd og bilde, sier Henning Hatteland.

I fjor satt Hattelco i gang ulike tiltak for å effektivisere driften og snu den negative utviklingen. Et av de planlagte tiltakene var å kutte i antall ansatte, men det har ikke skjedd.

- Det har ikke vært noe aktive kutt i staben. Det har vært noen naturlige avganger som vi ikke har erstattet, men salgsstaben er intakt. Men vi prøver å holde lageret nede i påvente av at salget skal ta seg opp igjen.

Hatteland forteller at distributøren i utgangspunktet ser lyst på utviklingen 2010.

- Vi forventer at markedet vil snu, og i vår bransje har alltid høsten vært den beste tiden i året. Vi har ikke store forventninger til gode resultater i 2010, men håper på å komme ut i pluss, sier han.