Hattelco er Norges beste it-distributør

Hattelco er Norges beste it-distributør

Arendalsbedriften Hattelco er Norges beste it-distributør. SMG og Norek gjør det også bra, ifølge en ny MMI-undersøkelse.

For syvende året på rad har IDGs bransjeblad IT-BRANSJEN kåret årets beste distributører. Kåringen skjer på grunnlag av en undersøkelse MMI har gjort blant distributørenes kunder, nemlig dataforhandlerne selv.

 

For femte året på rad mottar Hattelco tittelen Årets distributør og levner ingen tvil om hvem som er best i bransjen.

 

Santech Micro Group (SMG), som på slutten av fjoråret ble kjøpt av finske GNT, er best i klassen for breddedistributører, mens Kompletts distributøravdeling, Norek, er beste nisjedistributør.

 

Jevnt løp

 

It-distributørene i Norge blir bedømt på 11 kriterier. Hattelco er best på åtte av dem, blant annet logistikk, kundeservice, returbehandling og teknisk support. SMG scorer også godt på logistikk og produktportefølje. Norek er blant annet gode på produktportefølje, pris og nettsalgssystemer.

 

Undersøkelsen viste for øvrig at distributørene er jevnere i kvalitet enn noen gang. Scribona tapte på målstreken for SMG i klassen for breddedistributører, mens Norek og EET Nordic også knivet helt inn.

 

Hele undersøkelsen er publisert i IT-BRANSJEN nummer 1, 2006.