Haugli ny styreleder i Basefarm

Haugli ny styreleder i Basefarm

Tidligere Software Innovation-sjef Frode Haugli overtar som styreleder i Basefarm.

Haugli overtar som ny styreleder i it-driftsselskapet Basefarm etter Christian Melby fra Reiten & Co.

Sistnevnte gikk inn som styreleder da da det private investeringsselskapet overtok som hovedaksjonær i Basefarm høsten 2009 etter Schibsted.

- Jeg har fulgt Basefarm siden starten i 2000, og har sittet i styret siden Reiten & Co ble hovedaksjonær. Basefarm er et veldrevet selskap som har hatt kontinuerlig sterk vekst i disse årene. Selskapet har gitt seg i kast med nye utfordringer nasjonalt og internasjonalt, som jeg tror jeg kan bidra til å bringe videre fremover, sier Haugli i en presseuttalelse.

Frode Haugli var konsernsjef for Software Innovation AS fra 2006 til 2010. Tidligere har han hatt flere ledende stillinger i Hewlett-Packard (HP), blant annet som administrerende direktør for HP Norge. Haugli har i dag flere styreverv og driver egen virksomhet.

- Frode vil i denne rollen kunne bruke mer tid på selskapet og i større grad få anledning til å dele av sin industrielle og internasjonale erfaring. Det blir en klar styrking av teamet, som legger til at han vil arbeide like aktivt med selskapet, og fortsette som medlem av styret, sier Melby.

Søker mot Europa

Basefarm kjøpte i vår det nederlandske it-driftsselskapet Bluedome (nå Basefarm BV) for å forsterke sitt fotfeste i det europeiske markedet. I mai vant selskapet en avtale om å drifte portalen til den nederlandske storflyplassen Schiphol, og har fra tidligere driftsavtaler med katalogselskapene European Directory og Truvo, tilsvarende Finn.no i Norge.

I februar overtok Basefarm det norske hostingselskapet WebDeal, med blant annet sterk kompetanse på IBM og skytjenester.