Hele albumet i lomma

Apple har lansert Ipod Photo, som lar deg ta med hele samlingen av digital musikk og digitale bilder hvor det måtte være.
Ipod Photo har plass til opptil 25.000 digitale bilder i tillegg til hele musikksamlingen. På en krystallklar, høyoppløselig fargeskjerm kan du bla raskt gjennom bildene. Sammen med din favorittmusikk kan du skape det som vil bli morgendagens form for lysbildefremvisning, skriver Apple i en pressemelding.

Med tv-utgang kan du dessuten vise det hele på tv-skjerm eller på enda større lerreter ved bruk av projektor.

Ipod Photo leveres med harddisk på 40 GB eller 60 GB (tilsvarende 10 000 eller 15 000 låter). Batterikapasiteten har også økt, til opptil 15 timer musikkavspilling ) eller 5 timer bildefremvisning.

- Å ha all musikk og alle bilder på seg - overalt - det er det neste store, sier Apple-sjef Steve Jobs.

- Nå som snart alle har et digitalt kamera, ønsker de også å dele sin stadig voksende bildesamling med andre, uansett hvor de er. I motsetning til digital video er digital foto lettere tilgjenglige, og bare sjelden beheftet opphavsrettslige begrensninger.

Daglig leder Arne Odden i Apple Norge sier at han forventer at Ipod Photo vil slå an i Norge.

-- Vi ligger langt fremme når det gjelder digital foto så dette vil selge, fastslår han.

Nye Ipod Photo på 40 GB eller 60 GB leveres fra og med i dag, med en anslått utsalgspris på henholdsvis 4.790 og 5.690 kroner inkl. mva.