Foto: Ryan McGuire/Pixabay

DEJLIGE DANMARK: Landet er kjent for god mat og søte kaker, men man skal jo ikke overdrive heller. Illustrasjonsfoto: Ryan McGuire

Atea Danmark slanker bedriften

Halvparten av Ateas ansatte er for tjukke. Nå innføres en rekke tiltak for å slanke de ansatte.

En frivillig sunnhets-sjekk blant de ansatte hos Atea Danmark viser at omtrent halvparten er for tjukke. Om det skyldes den røde pølsa, billig øl eller for mange smøreturer til Dubai, vites ikke. Uansett ønsker selskapet nå å få pondusen ned og energien opp. 

Helsesjekken har bestått av personlige samtaler og fysiske målinger av blant annet vekt, blodtrykk og blodsukker. Undersøkelsen viser at cirka halvparten av Ateas mannlige ansatte er moderat- eller svært overvektige, mens det samme gjelder for 40 prosent av kvinnene.

Halvparten av de ansatte skal dessuten ha forhøyet kolesterol, mens 20 prosent hadde for høyt blodtrykk.

Energi og arbeidsglede

Hensikten med testen er ifølge Atea å innføre tiltak som styrker sunnheten. Dette skal forhåpentligvis på sikt bidra til større arbeidsglede og mer energi på arbeidsplassen.

- Vi håper at vi på denne måten kan få medarbeidere som trives bedre og får mer energi, sier Annette Otto, HR-direktør hos Atea Danmark.

- Det optimale vil selvfølgelig være at vi også på lengre sikt kan se at det er færre som får livsstilssykdommer eller blir sykmeldte, men det vil kreve en lengre innsats, sier Otto til Computerworld Danmark.

Til vår danske søsteravis påpeker hun likevel at det viktigste er å gjøre Atea til et godt sted å være. For de som ønsker kartofler og frikadeller til lunsj kan dette trolig bli en realitet, men maten i kantinen vil merkes etter hvor sunn den er. 

To kilo gulrøtter i Ballerup

Inntil videre har 600 av virksomhetens 1.500 ansatte valgt å delta i undersøkelsen. Resultatene blir brukt til å igangsette noen mer generelle tiltak for alle ansatte i Atea.

Så sent som i går skrelte vi to kilo gulrøtter bare her i Ballerup.

Alle skal få tilbud om å delta i ettermiddagsmøter, workshops og 12-ukers-program med en ernæringsfysiolog. I tillegg til at maten blir merket med en sunnhets-skala, vil det også bli lagt ut sunne oppskrifter på intranettet. Og sist, men ikke minst, vil selskapet tilby gratis gulrøtter.

- Så sent som i går skrelte vi to kilo gulrøtter bare her i Ballerup, sier Otto.

Atea Norge

Computerworld tok en telefon til Atea i Norge, for å sjekke hvordan det står til med helsa der.

- I Atea Danmark er halvparten av de ansatte er for tjukke. Hvordan står det til med helsa hos dere?

- Vi får håpe den er bra, ler Christin Kolden i HR-avdelingen hos Atea Norge.

Kolden kan fortelle at de ikke har gjennomført en lignende sjekk i Norge, men at de ser på en spise-sunt-kampanje sammen med bedriftshelsetjenesten. I mellomtiden kan de ansatte blant annet holde kaloriene i sjakk ved å engasjere seg i ett av de mange bedriftsidrettslagene. 

Les om:

Helse