Ny app for diabetikere

REGNER UT: Den nye applikasjonen for diabetikerpasienter finnes både for Android og Ios, og skal gjøre det enklere for pasientene å regne ut forholdet mellom mat og insulin. 

Ny app for diabetikere

En ny app utviklet av Norsk Diabetikersenter og Webstep skal gjøre beregningen mellom mat og insulin enklere for diabetespasienter.

Ifølge Norsk Diabetikersenter er antallet nordmenn med diabetes type 2 firedoblet de siste 50 årene, og hvert år får anslagsvis 6000–7000 nordmenn diagnosen. Sammen med Webstep har Norsk Diabetikersenter nå utviklet appen Karbo&Insulin+, som bygger på brosjyren diabetikere tidligere har hatt i lommen for å kunne beregne riktige insulinmengder i forhold til mat.

De kliniske ernæringsfysiologene Severina Haugvik og Kari Saxegaard har sammen med professor Knut Dahl-Jørgensen, overlege ved Oslo universitetssykehus, professor ved Universitetet i Oslo og medisinsk ansvarlig ved Norsk Diabetikersenter, stått for ideen og innhold til den nye Appen. Yvonne Lunde Sohlberg, rådgiver i Webstep Consulting i Oslo, har selv diabetes og har vært med som rådgiver og prosjektleder for utviklerne. Hun er svært fornøyd med resultatet, heter det i en nyhetsmelding fra Webstep.

Kalkulator rett i lomma

Sohlberg forteller at fredagstacoen for henne handler om å skaffe oversikt over hvor mye karbohydrater det er i ingrediensene. Og at dette er helt avgjørende for hvor mye insulin hun trenger å tilføre.

-- Appen vi har laget, summerer automatisk alle matvarer jeg legger til, lar meg registrere favorittmåltider og hjelper meg å fange opp hvordan jeg har medisinert meg og reagert på ulike doser tidligere, i forhold til ulike typer og mengder mat. Dette er et supert hjelpemiddel for oss diabetikere og alle som skal bistå barn med diabetes. Vi snakker om en kombinert kunnskapsbank og kalkulator rett i lomma. Appen gjør hverdagen mye enklere, sier Yvonne Lunde Sohlberg, i meldingen.

-- For meg som diabetiker har det selvfølgelig vært ekstra morsomt å jobbe med dette prosjektet, der kollega André Wiik har laget iPhoneappen, mens Arild Greni har tatt seg av Android-brukerne. Skryt gjerne ekstra av dem, det fortjener de, sier Yvonne, som gjerne stiller opp sammen med eksperter fra Norsk Diabetikersenter ved behov for mer informasjon diabetes, kosthold og den nye appen.

 

Du kan lese hele meldingen fra Webstep her

Les om:

Helse