TILGJENGELIG: - Med Sap Foundation For Health tar vi utgangspunkt i at data bør være tilgjengelig for eksisterende applikasjoner der behovet er, sier Per Haakon Lomsdalen, norgessjef i Sap. (Pressefoto: Sap)

TILGJENGELIG: - Med Sap Foundation For Health tar vi utgangspunkt i at data bør være tilgjengelig for eksisterende applikasjoner der behovet er, sier Per Haakon Lomsdalen, norgessjef i Sap. (Pressefoto: Sap)

Satser på persontilpasset helseomsorg

Sap lanserer ny digital plattformen og applikasjonsløsning for helseomsorg.

Den nye plattformen, Sap Foundation For Health, som ble lansert tirsdag skal gjøre det mulig å samle alle tilgjengelige pasientopplysninger og gjennomføre sanntidsanalyse - og på den måten tilby mer persontilpasset helseomsorg, heter det i en pressemelding fra Sap. 

Plattformen skal ifølge meldingen sørge for at alle ledd i forskning og helseomsorg kan få raske og pasientsentrerte svar på spørsmål rundt blant annet biomedisinske data, elektronisk pasientjournal og kliniske tester.

Den nye plattformen skal blant annet kunne trekke ut nyttig informasjon i sanntid fra store mengder data for å kunne tilby en personlig og kostnadseffektiv omsorg, og legge til rette for raskere utvikling og lansering av nye medisiner, verktøy og tjenester til grupper og enkeltpersoner.

Også applikasjon

I tillegg til den nye plattformen lanseres det en tilhørende applikasjon.

Sap Medical Research skal ifølge pressemeldingen forenkle helsespesifikke prosesser, og kan blant annet filtrere og gruppere pasienter med ulike egenskaper, identifisere potensielle pasienter for kliniske studier basert på ulike valg, gjennomføre Kaplan-Meier-tester for å få data om pasientens overlevelse etter behandling og gjennomføre visuelle sanntidsestimater for individuelle pasienters utvikling.

-- Med Sap Foundation For Health snur vi den tradisjonelle helse-it-modellen med individuelle og spesifikke løsninger for spesifikke applikasjoner på hodet. Vi tar i stedet utgangspunkt i at data bør være tilgjengelig for eksisterende applikasjoner der behovet er, sier Per Haakon Lomsdalen, norgessjef i Sap.

–- På denne måten kan helseorganisasjoner ta et stort sprang i retnings av pasient- og kvalitetsorientert arbeid. Digitalisering er ikke et mål i seg selv, det går hånd i hånd med økt effektivitet og innsikt som gir fordeler i omsorg for det enkelte menneske. Vi ser store muligheter i Norden, hvor det er en vilje til å tenke nytt rundt it for å møte de mange utfordringene helsevesenet i dag har, sier han.

Les om:

Helse