Svein-Harald Utgård, daglig leder i Risco. (Pressefoto)

HELSE-TEKNOLOGI: Svein-Harald Utgård, daglig leder i Risco, har vunnet teleradiologikontrakt med Helse Sør-Øst. (Pressefoto)

Vant kontrakt med Helse Sør-Øst

Risco leverer teknisk løsning for teleradiologi for hele Helse Sør-Øst RHF.

Teleradiologi er overføring av regiologiske bilder som røntgen, CT og MRI mellom lokasjoner slik at leger og radiologer kan bistå pasienten uten å være tilstedet i rommet.

Teleradiologi er et vekstområde innen it-helse, og nå har norske Risco vunnet løpende millionkontrakt om levering av teknisk løsning for teleradiologi til Helse Sør-Øst. Det var èn konkurrent i anbudskonkurransen, internasjonale Sectra.

Størst i Norge

Ifølge daglig leder Svein-Harald Utgård i Risco er det vanskelig å anslå verdien, men han regner med en omsetning på omlag to millioner kroner hvert år. Han sier også at kontrakten plasserer selskapet som den største leverandøren av teleradiologiske løsninger i Norge.

- Dette er selvsagt en kontrakt med stort potensiale for oss. Helse Sør-Øst består av 11 helseforetak som igjen eier en rekke større og mindre sykehus, sier Utgård.

Løsningen skal støttes fra selskapets avdelinger i Oslo og Skien. Da får kunden direkte kontakt med de som faktisk har bygget systemet, og som også står for drift og vedlikehold. Det er kanskje èn av fordelene med å være mindre enn konkurrenten.

- Vi har erfart at vi kan snu oss raskt, og ofte løse og kvittere ut oppdrag raskere enn større selskaper klarer å registrere at oppdraget er mottatt. Vi ser virkelig fram til å få rulle ut teleradiologiløsningen vår til nye kunder i Helse Sør-Øst, avslutter Utgård.

Risco ble etablert i 1999 og omsetter for omlag 13 millioner kroner i året.

Helse