Helseproblemer hos nerder og it-folk

Helseproblemer hos nerder og it-folk

For mye pc-bruk kan føre til søvnløse netter og ADHD-lignende konsentrasjonsproblemer.

Det koster å være nerd eller it-ansatt. Hvis du sitter hver dag foran pc-en, er det ikke uvanlig å få hodepine, rygg- eller søvnproblemer.

 

Dette kommer frem i en undersøkelse helsesiden Carotids.com har gjennomført for Silliconvelley.com.

 

I artikkelen setter en lege søkelyset på alle problemer som kan oppstå når du jobber for mye med datautstyr. Ifølge legen, som er anonym, men sjekket av redaksjonen på webstedet, er det en rekke helseproblemer som er knyttet opp mot for mye it-aktivitet.

 

Legen skisserer fire store problemområder:

 

1. Soveproblemer: Mange it-ansatte har dårlige sovevaner. De har det vanskelig å komme seg i søvn, og våkner flere ganger om natta. I en videre fase våkner man for å sjekke ting på pc-en.

 

2. Hodepine: hodepine er en veldig vanlig klage hos intensive pc-brukere. Ifølge legen er typiske kjennetegn at de kommer hver dag på samme tid og ikke plager deg på fridager uten pc-bruk.

 

3. Ryggesmerter: sitter du feil mange timer i strekk, hver dag, kan det medføre ryggsmerter. Ekstra farlig er det når de svake skrivebordmusklene utsettes for tungt gravearbeid i hagen på lørdager.

 

4. Dårlig konsentrasjon: mange it-ansatte klager over dårlig konsentrasjon og lurer om de har  ADHD-lignende problemer.  Sentralt for å få konsentrasjonen opp igjen er å få god søvn om natta.

 

Les hele saken på Carotids.com