Helsesatsing fra HP

Helsesatsing fra HP

HP lanserer en applikasjon som skal sette en stopper for reseptforfalskning.

Antall anmeldelser av falske resepter økte fra 244 i 2005 til 642 i 2009. Det er denne trenden HP ønsker å imøtekomme med sitt nye verktøy.

Bedre i Sverige

I Norge finnes ingen e-løsning for resepter slik som i Sverige, det gjør at det blir altfor lett å forfalske resepter. HP har lansert et verktøy som skal beskytte verdifulle dokumenter i print. Håpet er naturlig nok at det kan forhindre noen forfalskninger.

- HP og Troy Secure Document Printing Solution gir virksomheter et viktig verktøy for å sikre og beskytte utskriften av verdifulle dokumenter, sier Britt Fidjestøl, norgessjef for HPs skriverdivisjon i en pressemelding.

Hun beskriver løsningen som nødvendig for alle virksomheter som ønsker sikrere utskriftsdokumenter.

- Mange virksomheter utsetter sensitive dokumenter for uautorisert kopiering, redigering eller forfalskning, forklarer Fidjestøl.

HPs nye applikasjon er serverbasert og gjør at kundene kan definere innstillingene til printerkøen for sensitive dokumenter. Systemet gir dokumenter ulike nivåer for kryptering før de sendes til printer.

Lett å forfalske

Hilde Ariansen, som er fagsjef i Apotekforeningen er usikker på om det økte antallet av forfalskninger skyldes mer at apotekene er blitt flinkere til å se falske resepter eller om det er omfanget som øker.

- Det er for lett å forfalske resepter på sterke, vanedannende medikamenter, sier Ariansen til NRK.

Helsedirektoratet tror vi må vente helt til 2013 før en elektronisk ordningen er innført i i Norge, men det er allerede utført en pilottest av nettjenesten mine resepter i Os og Larvik.

- Man skal ikke undervurdere kompleksiteten i disse e-helseprosjektene. Vi må anerkjenne at forsvarlig innføring tar tid, sier divisjonsdirektør Christine Bergland på Helsedirektoratets hjemmesider.