Helst skrivere under juletreet

Helst skrivere under juletreet

Fotoskriveren er vinnerproduktet med en vekst på hele 300 prosent, ifølge HP.

På bakgrunn av salget til kjedene kan HP avsløre hva som kommer til å være i de harde pakkene i år. Det er fotoskriveren som er vinnerproduktet med en vekst på hele 300 prosent, skriver selskapet i en pressemelding.

HP har en betydelig del av salget av forbrukerteknologi til norske elektronikk-kjeder. HP har sammenliknet årets kjedesalg med tidligere år og tallene viser at det ligger svært mange fotoskrivere under norske juletrær.

- Vi har sett på salgsstatistikkene for innsalg til kjedene, og det ligger helt klart mange fotoskrivere under juletreet i år, sier Jan Petter Løkken som er markedssjef for Imaging & Printing Group i HP Norge.

– Også i år kommer mange til å få bestselgere som digitale kameraer, iPAQ-er og enkle bærbare pc-er, men fotoskrivere øker utvilsomt mest med en vekst på hele 300 prosent. Denne salgsøkningen er så sterk at den også har overrasket oss i HP.

Projektor og storskjerm

Også projektorer for hjemmemarkedet har blitt svært populært og HP kan vise til en vekst på 100 prosent. Bærbare PCer med widescreen skjerm har også tatt av det siste året. På ett år har andelen av HPs bærebare pc-er i konsumentmarkedet med storskjerm vokst fra 5 prosent til hele 60 prosent.

 – Vi ser at hjemmet i enda sterkere grad enn tidligere har blitt en arena for innovasjon og nye produkter. Produkter som dette vil gi mange hjem et løft rent underholdningsmessig, sier Løkken.