Helt til topps med GIS

Helt til topps med GIS

Hege Skryseth dropper Microsofts storkunder til fordel for toppsjef-posisjonen i Geodata. Hun blir GIS-bransjens første kvinnelige toppsjef.
Etter elleve år i Microsoft, hvor selskapet har gått fra 16 til 160 ansatte og opplevd en rivende utvikling, er det slutt. Storkundeansvarlig Hege Skryseth tar over som administrerende direktør i Geodata 1. august.

-- Hvorfor skiftet du jobb?

-- Fordi jeg synes det var en ny og spennende mulighet. Ikke minst det å ta på seg et toppleder-ansvar i en lokal norsk organisasjon hvor man er ansvarlig for strategier etcetera. Dessuten er det fascinerende å lære seg et nytt fagfelt.

-- Hva er det beste/verste med å skifte jobb? -- Det verste er alle de gode kollegene og relasjonene man forlater. Det beste er blanke ark og at man ikke starter dagen med 100 mail i innboksen.

-- Din største utfordring i ny jobb?

-- Å forstå fagfeltet GIS og markedsmulighetene der. Jeg vil bruke mye tid på å forstå organisasjonen og se på om det trengs justeringer eller hvor man kan bli bedre.

-- Hvis du kunne valgt helt på nytt en ny bransje/karriere/utdanning. Hva og hvor ville du vært?

-- Oi, si det. Jeg tror faktisk jeg ville satse på it-industrien. Her er det er så mange nye impulser hele tiden. Jeg hadde tanker om medisin tidligere, men jeg holder en knapp på it-bransjen.