Hemmelig jobbsøknad i Mydoom

Hemmelig jobbsøknad i Mydoom

Noen virusmakerne risikerer fengsel, andre ønsker jobb hos antivirus-selskapene.
Skaperne av MyDoom-viruset søker jobb hos produsentene av antivirus-programmer, skriver VG Nett. Inne i selve koden til dette viruset, er det nå oppdaget en noe spesiell jobbsøknad. Virusmakerne har faktisk plantet en beskjed til eventuelle antivirus-produsenter som måtte oppdage den:

- Vi søker etter jobber innenfor antivirus-industrien, sier viruspøblene i koden.

MyDoom-viruset er en trojansk hest som åpner pc-en for andre.

Det er ikke godt å si om jobbønsket faktisk er seriøst eller ikke, men det er lite som tyder på at verdens antivirus-produsenter vil kaste seg over folkene som står bak beskjeden.

Tvert imot vil de trolig aldri få jobb, i hvert fall hvis vi skal tro Graham Cluley, seniorkonsulent i antivirus-selskapet Sophos. Han mener ingen i antivirus-industrien engang ville rørt virusmakerne med en lang pinne.

- Det er veldig enkelt - hvis du lager et virus, vil vi aldri ansette deg. Det er ikke bare dypt uetisk å skrive skadelig kode, det setter spørsmålstegn ved om det er mulig å stole nok på deg til å utvikle programvare som skal beskytte millioner av brukere verden over fra angrep hver dag, sier Cluley til SiliconValley.com