Hemmeligheten bak Ipod-designet

Hemmeligheten bak Ipod-designet

Steve Jobs er avslørt. Tiårets største tekniske design-ikon er et plagiat av en transistorradio fra 1950-tallet.

En transistorradio fra 1954 har skapt mye røre på nettet. Hvorfor? Vel, likheten med Apples Ipod er slående. Intet nytt under solen, som det heter.

Regency TR-1 kom på markedet i 1954 og var den gangen verdens første kommersielt tilgjengelige bærbare transistorradio. Den var liten nok til å bæres i en hånd, gikk på batterier og fantes i et smekkert utvalg farger, som grønn, perleblå, lavendel, hvit og rød.

Man kan bare forestille seg hiphetsfaktoren den gangen: Ulastelig James Dean-antrekk, Elvis Presleys flunkende nye singel That's All Right Mama på en rød TR-1.

Rock n'roll

Til og med markedsføringen for TR-1 kan minne om Apple: salgsslagordet var "See it! Hear it! Get it!" Slett ikke utenkelig fra Steve Jobs og hans reklamestab.

- Det er nok mest tilfeldig. Apples design er veldig bra den, og noen av produktene deres ser ganske retro ut, sier John Ousby til BBC.

Ousby, alias Fat Controller, er en teknofrik som snublet over disse bildene på nettet. Etter å ha kommet over bildene på et nettsted som handler om gamle radioer, la han ut bildene på nettstedet Flickr, der man kan dele bilder med andre. I løpet av få dager hadde 15.000 sett bildene.

Nettsstedet med mangfoldige bilder av TR-1, i anledning denne radioens 50-årsjubileum, finner du her.