Hendig for lommen med Coolpix

Hendig for lommen med Coolpix

Nikon har lansert to hendige lommekameraer, Coolpix 4200 og Coolpix 5200. Røde øyne skal ikke lenger være et problem.
Tynne, behagelige med grep på høyre side. Typisk laget for høyrehendte, måten kameragrepet er utformet på. Designstripen på grepet gir assosiasjoner til Nikons speilreflekskameraer.

Zoom som forstørrer tre ganger, tilsvarende 38 ) 114 millimeter for 35 mm filmformat. Det er et meget hendig arbeidsfelt for de fleste fotograferingsoppgaver.

Kameraet er behagelig å fotografere med og det virker tillitvekkende med rask oppstart og bra fokusering. Dessuten er det lite, ikke så lite som Fuji Finepix 401, men det er et kamera i en annen prisklasse.

Coolpix 4200 lagrer fire millioner punkter, Coolpix 5200 lagrer 5,2 millioner punkter. Det er innebygget 12 MB minne for de som har glemt minnekortet. Som minnekort bruker Coolpix SD-kort (Secure Digital). Med inntil 512 MB kan det bli mange feriebilder.

Brukerne kan velge mellom 15 scenevalg hvorav landskap, natt, portrett og sport er de viktige.

Hjelper med fotografering

En ny funksjon er hjelp til å ta bilder. Velger man portrett, kan man videre gå inn på hva slags portrett. Velger man for eksempel to, vil kameraet fylle ut et omriss av to personer på LCD-platen. Idéen er å fylle ut omrissene med personer under fotograferingen for å få et godt resultat.

Tilsvarende for landskap. Da kan man velge landskapstype mest mulig likt det man selv befinner seg i. Dermed vil kameraet støtte fotografen i selve fotograferingen.

Etterbehandlingsfunksjonen røde øyne vil søke frem til øynene på de fotograferte og ved hjelp av programvare søke å redusere effekten. Nikon er ikke den eneste med denne funksjonen. Det kan virke som etterbehandlingsfunksjonen som har vært på datamaskiner, nå har flyttet inn i avanserte lommekameraer hvor blitzen sitter nær objektivet.

For lagring og organisering tilbyr Nikon Picture Project. Det gir amatørfotografer en enkel måte å organisere sine bilder uten å kunne noe om arkivering eller om datamaskiners filstrukturer.

Begge kameraene Coolpix 4200 og 5200 blir leveringsklare til våren. Coolpix 4200 vil koste rundt 4.500 kroner, Coolpix 5200 kommer på 5.500 kroner. Disse prisene vil være i høyeste laget i forhold til konkurrentene, eksempelvis Hewlett-Packards nye 5,1 millioner punkters kamera.