Her er alt vi tror om iPad 3

Her er alt vi tror om iPad 3

Skal vi tro ryktene, kommer Apple til å lansere en ny iPad i år. Her er hva vi vet så langt.

At det kommer til å bli lansert en ny modell av iPad i løpet av 2012 synes å være ganske så «bankers».

Tradisjonen tor har ikke Apple sagt et ord om det kommende nettbrettet, så hva det kommer til å hete og hva slags spesifikasjoner det kommer til å få, er i grunnen ukjent.

Det har imidlertid - som vanlig - sirkulert en mengde rykter omkring oppfølgeren, som mange kaller for iPad 3. Vi har saumfart en rekke av våre utenlandske søstertidsskrifter og laget en oppsummering av de mest populære ryktene så langt.

Skjerm

iPad 3 kommer med størst sannsynlighet til å være utstyrt med en Retina-skjerm på 9,7 tommer. De fleste analytikere er enige om en oppløsning på 2048 x 1536 piksler med en pikseltetthet på 270 piksler per tomme.

Prosessor

At prosessoren i neste iPad kommer til å bli oppgradert, er ganske sikkert. Antagelig kommer prosessoren til å hete Apple A6 og tilby fire kjerner, alternativt to kjerner som er optimalisert for iPad. De fleste nettbrett som tilbys i dag har fire kjerner og det ville vært en besvikelse for mange om iPad 3 ikke tilbyr minst samme ytelse.

Batteri

Bedre batteritid er også ventet i den kommende iPad-en. Ifølge et rykte kommer batteriet til å ha en kapasitet på 14 000 mAh, hvilket er dobbelt så mye som iPad 2. Det betyr imidlertid ikke at batteritiden kommer til å bli fordoblet, dette på grunn av ny og mer krevende maskinvare.

Det har også vært spekulert i at iPad 3 kommer til å tilby trådløs lading.

4G

For øyeblikket støtter hverken iPad eller iPhone såkalt 4G-teknologi. Ifølge et relativt nytt rykte sies det imidlertid Apple har valgt å bygge inn LTE i den kommende iPad-en, dette før man i det hele tatt har begynt å ta i bruk teknologien i iPhone. Dette skal skyldes at nettbrettet har et større batteri enn telefonen.

Kamera

Ettersom iPhone 4S har et kamera på åtte megapiksler, tror man at iPad 3 kommer til å få det samme. Apple kan også gå for et kamera på fem megapiksler, og så tilby åtte megapiksler som en oppgraderingsmulighet. Med et mye bedre kamera enn forgjengeren vil kanskje videosamtaler få en skikkelig oppsving. iPad 3 forventes også å støtte videoopptak i full HD, 1080p.

Utforming

Når det kommer til formgivningen av iPad 3 er meningene delte. Noen analytikere hevder at den kommer til å bli tykkere enn iPad 2, på grunn av den nye skjermen og for å kunne tilby lengre batteritid. Det skulle imidlertid gå imot tidligere produktlanseringer, ettersom Apples produkter alltid har blitt mindre og tynnere. Andre rykter taler for en en mindre skjerm i størrelsen 7,85 tommer likt Kindle Fire, eller til og med to modeller i ulike skjermstørrelser.

Det har også blitt spekulert i at iPad 3 kommer til å få en ny trykkfølsom hjemknapp med støtte for multitouch.

Pris og tilgjengelighet

Teoriene om når iPad 3 kommer til å bli sluppet er mange, men mest sannsynlig skjer det en gang i mars eller april. Ryktene vil ha det til at produksjonen allerede er i gang.

De fleste er enige om at prisen på iPad 3 kommer til å havne på omtrent samme nivå som iPad 2 når den ble lansert. Det er imidlertid usikkert hva som kommer til å skje med iPad 2 etter slippet av oppfølgeren.

Det er mulig at Apple setter prisen ned krafitg som de gjorde med iPhone 3GS da iPhone 4S ble sluppet. Det virker også som et mer logisk valg for Apple enn å produsere en billigere mini-iPad.

(Kilder: PCWorld.com, Macworld.se og Comon.dk)