Her er årets navn

Her er årets navn

Mobile Trender 2011 har blant annet kåret Årets norske app, Årets mobile selskap og Årets navn. Se hvem som vant her.

Årets store mobilitetshappening, fagdagen Mobile Trender 2011, har hatt prisutdeling og kåret Årets norske app, Årets mobile selskap, Årets navn, Årets mobile enhet og Årets mobile B2B-løsning.

Prisutdelingen fant sted på kveldsarrangementet til Mobile Trender 2011, onsdag 28. september.

Her er prisvinnerne:

Årets norske app

Gule Sider fra Eniro stakk av med prisen for Årets App. I begrunnelsen het det blant annet:

- Antallet gode kandidater var svært omfattende. Juryen lot seg begistre over vinnerens evne til å ta i bruk mobile enheter for å finne informasjon på måter vi ikke engang hadde kunnet forestille oss for kort siden. Deres evne til å eksperimentere med de nye mulighetene mobilen gir oss er en inspirasjon for oss alle.

Blant kriteriene for å velge Årets app var nytteverdi, brukervennlighet, plattfornstøtte og hvor innovativ den er.

Årets mobile selskap

Det var utviklingsselskapet Apps AS som vant prisen Årets mobile selskap. Om Apps sier juryen:

- Vår oppgave var å finne et selskap som virkelig har imponert oss i 2011, og som har brukt mobilitet til å skape noe nytt og bringe vårt samfunn ett skritt videre mot en mobil hverdag. Apper endrer våre mobile liv. Da vi gikk grundig gjennom markedet for norske apper viste det seg at det var ett selskap som hadde hatt en finger med i spillet på en stor andel av de beste norske appene. En fantastisk kreativ og dyktig gjeng med apputviklere i Apps AS har gitt oss apper som Kronespillet, DNB Nors mobilbank, Filmweb, Canal Digital, NAF Trafikk og Flytider.

Årets mobile enhet

Apple hentet hjem prisen for årets mobile enhet for sin iPad 2. I klassen for mobile enheter inngikk alle nettbrett, mobiltelefoner, ultraportable pc-er, samt mobiltilbehør.

Fagjuryen så etter det viktigste og mest innovative av alle produktene i disse tre kategoriene som ble lansert i 2011.

- Valget ble iPad 2. Dette slanke og lette nettbrettet, med overlegne spesifikasjoner og brukervennlighet har gjort at Apple har lykkes med å fortsette å dominere det raskt voksende nettbrettmarkedet. iPad 2 setter standarden for nettbrett, skriver juryen.

Årets navn

Det var Telenors dekningsdirektør, Bjørn Amundsen, som ble kronet med prisen for "årets navn", en hederspris juryen hadde bestemt seg for å kun dele ut dersom det fantes kandidater som var virkelig verdig. Om Amundsen skriver juryen:

- I et år der mobilnettet til Telenor har vært hardt rammet av to samtidige fiberbrudd og to etterfølgende helger med nedetid på grunn av kranglevorne servere og signaleringsstorm, har dekningsdirektør Bjørn Amundsen stått rakrygget - men passelig unnskyldende gjennom hundrevis av intervjuer, både i et utall nettaviser, papiraviser, radio- og TV-sendinger. Samtidig har han som en del av ledelsen i Telenor Norge vært med på å bytte ut nesten hele mobilnettet, slik at han - ifølge egne utsagn - skal kjøre fletta av alle konkurrenter når han åpner nettet på nyåret. Når vi i tillegg vet at direktøren personlig kjenner mobildekningen - eller mangel på sådan - bak hver knaus langs vegnettet i Norge og langt inn i fjellheimen, er vi så pass imponert at han fortjener en pris.

Årets mobile B2B-løsning

Til tross for den ekstreme veksten av Android-enheter og iOS-enheter, samtidig som markedet for Windows Mobile har tørket ut, var løsningen som ble kåret til Årets B2B-løsning en løsning som er basert på klienter med Windows Mobile. Juryen skriver:

- Innovasjon og bidrag til å styrke bedrifters konkurransekraft var våre kriterier for å finne en verdig prisvinner til Årets Mobile B2B-løsning. Juryen har sett på løsninger med en lang rekke arkitekturer og svært ulik plattformstøtte. Vinneren av Årets Mobile B2B-løsning demonstrerer at det viktigste er ikke å lage noe som ser kult ut på de nyeste mobiltelefonene, men om å skape noe som virkelig forenkler arbeidsdagen til de som bruker den. Vi kårer på denne bakgrunn Giant Leap Technologies' PocketService for årets mobile løsning,

Løsningen er senest tatt i bruk fra Infocare, som skal rulle ut denne service-løsningen til sine mobile teknikere i hele Norden.

Juryen

En uavhengig fagjury ble satt sammen av representanter fra ulike medier som har jobbet spesielt med å teste, bruke og dekke trendene innenfor mobile løsninger. Juryen har til sammen mer enn 75 års erfaring med dette. Juryen besto av Bjørn Unnersaker (juryformann), redaktør for PC World Norge, Gisle Orlund, frilansjournalist for blant annet i Lyd & Bilde, Håvard Fossen fra Telecom Revy og Frank Johnsen fra Computerworld.