Her er cd-kondomen  - tre den varsomt på

Her er cd-kondomen - tre den varsomt på

Støv, riper og smuss har ødelagt mang en cd- og dvd-plate. Her er redningen.

I bagasjen hjem fra den store PMA-fotomessen i Orlando hadde vi med oss et prøveeksemplar av «d_skin Protective Disc Skins», en plastfilm til å tre utenpå CDer og DVD-plater.

 

Ifølge produsenten, et Illinois-firma ved navn d_skin LLC, er det spesielle med plastetuiet at man kan beholde det på når man putter CDen eller DVD-platen inn i CD/DVD-spilleren. Dataene skal kunne leses gjennom plasten.

For Xbox og PlayStation

Produsenten advarer imidlertid mot å bruke etuiet på plater som spilles i multispillere med direkteinnmating.

 

Men spillere med vanlig CD- og DVD-skuff, inkludert PlayStation og Xbox, tar gjerne imot plater med plastkondom. Etuiet beskytter både mot riper, fingeravtrykk og annen skitt som ellers kan gjøre platen ubrukelig.

 

Plastetuiet dekker bare datasiden av den optiske platen. Etuiet festes med åtte «strammere» rundt kanten på platen etter «zip-lock»-prinsippet.

 

Dersom etuiet skulle få en ripe, er det bare å kaste det og sette på et nytt. I de fleste tilfeller vil CD- eller DVD-platen forbli uberørt, hevder produsenten.

Kanskje til Europa

Firmaet som står bak CD-kondomet, selger det bare gjennom forhandlere i USA, blant annet kjeder som CompUSA og Wal-Mart, men ikke via Internett. Derfor er d_skin foreløpig ikke tilgjengelig for norske kjøpere.

 

– Men vi vurderer å tilby produktet på det europeiske markedet om et år eller to, opplyst en talsmann for produsenten til PC World Norge på firmaets PMA-stand.

 

Prisen for d_skin-etuiene er ca. 1 dollar pr. etui. Mer informasjon finner du på dskin.com.