Her er de beste arbeidsplassene

Her er de "beste" arbeidsplassene

Great Place To Work kårer landets beste arbeidsplasser, men bare blant de som betaler. Sjekk hvem som vant!

Webstep ble i går ble tildelt prisen Norges beste arbeidsplass fra Great Place To Work Institute (GPTW) Norge, i klassen mellom 50 og 250 medarbeidere. Prisen ble delt ut blant stivpyntede menn og damer i Posthallen i Oslo på kvelden.

Administrerende direktør Kjetil Bakke Eriksen er ikke overraskende fornøyd.

- En helt utrolig god følelse! Nesten 250 Webstep-ansatte har fortalt oss at tilliten, stoltheten og fellesskapsfølelsen deres er helt i Norges-toppen. Førstereaksjonen er ydmykhet og takknemlighet. Deretter full jubel, selvfølgelig!, sier han.

Storklasse og miniputt

Ettersom såpass mange konsulenter er rundt og farter hos kunder, er han faktisk litt overrasket, men tror seieren kan skyldes interne arrangementer rundt kunnskapsdeling, faglig utvikling og sosiale opplevelser.

- «Enkelt og ukomplisert» er to viktige stikkord hos oss. Har du ansatte som kan gjøre nærmest magiske ting med teknologi, slår du dem ikke i hodet med byråkrati, sier sjefen.

Blant de store bedriftene, på over 250 medarbeidere, vant Microsoft. De skal feire klokka 10 med alle ansatte. Blant de aller minste, under 50 (men over 20), vant Itema.

Skeptikere

I kåringen fra GPTW fås 2/3 av poengene etter anonyme spørreundersøkelser hos et tilfeldig utvalg av de ansatte, det er 58 spørsmål. Den siste tredjedelen består i en "kulturanalyse" av selskapets programmer og praksis, som sammenlignes med øvrige GPTW-deltakere.

Det skal sies at det kun er bedriftene som bestiller og betaler for undersøkelsene fra GPTW som er representert i kåringen, som har ført til enkelte kritiske bemerkninger. Selskapet offentliggjør kun de som kommer best ut, og det koster fra 35.000 til over 100.000 kroner å være med. Vinnerne bruker premieringen aktivt i markedsføring av selskapene som "Norges beste arbeidsplass", selv om enkelte altså påpeker at langt fra alle arbeidsplasser har blitt vurdert.

Om man er kritisk eller ei, stakk i alle fall altså Webstep av med seieren blant de små- og mellomstore deltakerbedriftene i år, Microsoft i storklassen og Itema i småklassen - det betyr jo uansett at de er best blant de 162 deltakende bedriftene. I fjor var det Miles som hentet seieren i middelsklassen. I storklassen var det i fjor Finn.no som vant. I miniputtklassen vant Iterate.