Her er EDB Ergos nye navn

Her er EDB Ergos nye navn

På en gigantisk fest lørdag kveld ble Norges største it-selskap Evry.

Fornebu Arena: Navnet er Evry. Det tok kun sekunder før det var kjent på Twitter. Mange har derfor allerede smakt på det, men det vil ta tid før det føles naturlig. Ansatte er forsiktige med å uttale seg.

I indre kretser har 200 ansatte kjent til navnet. 6170 ansatte fra Norge, Sverige, Danmark og India var samlet i Fornebu Arena for oppstart og feiring av det nye navnet. 50 millioner kroner vil bli brukt på skilt og markedsføring i tiden som kommer.

Ga ros

Konsernsjef Terje Mjøs benyttet anledningen til å gi ros til alle avdelingene i Evry, like fra driftsmiljøet IT Operations som slet med store problemer påsken 2011.

- Jeg takker Sverige for at det ble vekst i konsernet, sa Terje Mjøs.

For i Norge var det ingen vekst i 2011. Også staben ble takket for å ha gjort en stor innsats med Evrys egne it-systemer.

- Vi skal bygge en kultur som drives av jaget etter å finne nye løsninger før kundene selv forstår at de har behov for dem, fortsatte Terje Mjøs.

Derfor har Evry i tre kvart år jobbet med å bygge en ny kultur hvor glede begeistring og samhold er viktig. For EDB Ergogroup er den største it-fusjonen i Norden, i Sverige mer kjent som Systeam.

Passer perfekt

- Navnet passer perfekt, i en hver sammenheng, for de neste 50 årene. Vi har brukt det siste året på å forberede oss på denne dagen. Jeg føler meg trygg at vi går inn i fremtiden så skjerpet og fulle av iver og pågangsmot som det er mulig, fortsetter Terje Mjøs.

Det fremkom 1.200 navneforslag fra de ansatte. Samtidig ble byråer brukt for å komme opp med ideer. Til slutt sto man igjen med tre alternativer. Et krav var at det skulle være kortfattet, men det var først når en designer kom opp med de riktige fontene at Evry ble valgt.

Har bevist

- Vi har bevist gjennom de seneste 18 månedene at vi kan gjøre store ting. Vi har de rette folkene, de rette kundene, den rette innstillingen, fremhever Terje Mjøs.

Etter fusjon av 70 selskaper i Norge og 60 i Sverige så har Evry mye latent kompetanse som skal frigjøres. Oppbyggingen av korpsånden gjennom det seneste året med. 3.000 ansatte bidro frivillig gjennom utallige 638 workshops på fritiden for legge grunnlaget for de nye verdiene. 7.000 bidro i neste fase.

Før det interne arbeidet var gjennomført ville ikke EDB Ergogroup at navnet skulle frigis, selv om det var besluttet etter sommeren 2011.

LES OGSÅ: - EDB Ergo vil ikke bestå som i dag

Kom for brått

- Vi hadde en mulighet i januar, men det kom for brått på. Derfor ble det denne dagen siden vi ville gjøre det sammen med de ansatte i Telenor Arena, forklarer Terje Mjøs.

I Norge har Evry en markedsandel på 30 prosent, ifølge IKT-Norge. Veksten fremover vil derfor vesentlig komme utenfor Norge.

- Målet er et driftsresultat på 1,3 milliarder kroner i 2015, understreker Terje Mjøs.

Sene timer

Siden gikk festen inn i de sene nattetimer. For Ingrid Bjørnov hadde hatt sangtime i 45 minutter om den historiske utviklingen for å bygge oppforventningene. Madcon sto på reportoaret, men mer ville ikke Evry si. Mange ansatte som kjørte bil betalte derfor for et døgn i parkering.