Her er Google TV

Her er Google TV

Nå kommer Google-flatskjermen.

I går avslørte Google nok en nyhet: Google TV. Det skal sørge for at du enkelt kan hente innhold fra nettet og vise det på flatskjermen. Sony er allerede i gang med sin første Google-flatskjerm.

Nyheten ble først avslørt i begynnelsen av mai, men nå er det altså offisielt: Google flytter inn i flatskjermen din.

I samarbeid med Sony vil søkegiganten sørge for at du får lettere tilgang til internett via fjernkontrollen til tv-en din.

Løsningen heter Google TV og er basert på Android-plattformen, som benyttes på mange mobiltelefoner og minibærbare datamaskiner i dag.

På flatskjermen vil du – akkurat som på pc-en – kunne surfe på nettet via Googles egen nettleser Chrome.

Google TV benytter den nyeste utgaven av Android 2.2, også kalt Froyo. Den store nyheten er integrasjon med Adobe Flash, som gjør det mulig for nettleseren å vise video og nettsider som er programmert i Flash. Dette har tidligere vært et stort problem på mobiltelefoner, og blant annet Apples nye iPad har fått hard kritikk for ikke å støtte Flash.

Les også: Guide - Stue-pc mer aktuelt

Google TV også som boks

For å få Google TV til å virke skal fjernsynet utstyres med en ny utgave av Intels Atom-prosessor, som vi tidligere har sett i populære minibærbare.

Hvis du ikke vil skifte ut flatskjermen din, lanseres det også en Sony-boks som allikevel gir deg Google TV på apparatet du allerede har. Dette kan sees på som en konkurrent til Boxee. Sony-boksen er likevel litt mer avansert, og er blant annet utstyrt med Blu-ray-spiller. Logitech er også på vei med en boks til Google TV, som skal kunne brukes sammen med alle HD-flatskjermer.

I løpet av inneværende år vil Sony være klar med sin første Google-flatskjerm, som først lanseres i USA. Prisen er foreløpig ikke kjent.

Google planlegger også å gjøre Google TV open source, noe som betyr at Sony på lengre sikt formodentlig ikke blir den eneste flatskjermprodusent som kan skilte med et Google-fjernsyn.

Les også: Test - Filmtjenester rett fra nett.

Se introduksjonsvideo til Google TV her:

(Teksten er oversatt og tilpasset fra en original artikkel skrevet av Mikkel William Nielsen hos PC World Danmark.)